Bankene herser med kundene – kontakt Fritt Norge

Nå har den første storbanken tatt skrittet fullt ut og sluttet å ta imot kontant betaling i sine filialer. Det er Nordea som er første bank som i realiteten avskaffer kontanter som gyldig betalingsmiddel og dermed går de mot finansdepartementet og Norges Bank som sier at kontanter fortsatt er gyldig betalingsmiddel i Norge.

trygdeoppgjor-2015-365x512Blir dette en realitet, vil det få store konsekvenser for eldre mennesker som ikke er på nett og ikke har kort. Hva med alle lag og foreninger som har kakelotteri, skal de sitte med en betalingsautomat? For ikke å snakke om de problemer det blir dersom du skal ta ut kontanter i andre valutaer enn Euro, svenske kr. eller danske kr. eller du kommer hjem fra ferie med 500 Euro og vil veksle dem inn til norske kr.

Nå er det fortsatt mulig å ta ut kontanter i butikken, men skal du ha et større beløp må du gå i Post i butikk, men her kan du kun bruke kort fra DNB, alle andre bankkort blir avvist.

Alle banker bør i utgangspunktet ha et samfunnsansvar med å gi befolkningen den service de trenger i finansielle transaksjoner. De burde derfor være pålagt å ta i mot og formidler veksling og betaling i kontanter.

Aftenposten skriver 11. sep. 2014, at til og med Forbrukerrådet mener det er aktuelt for regjeringen å se på om reglene skal endres slik at det blir lov og ikke ta imot kontant betaling. Dette på grunn av de muligheter det er med betaling med kort, mobil, apper og SMS. De kan umulig ha tenkt på at det fortsatt er mange eldre som ikke har betalingskort og smarttelefon.

Tilbake…