Ensomhet blant eldre på billigsalg?

Ensomhet blant eldre kan komme, enten du er hjemme eller på institusjon. Det å bli gammel er en ting, men å se at alle sine venner forsvinner etter som årene går og du sitter alene igjen og bare får besøk av hjemmesykepleien eller hjemmehjelpen noen minutter om dagen, det kan i mange tilfelle utvikle seg til en psykisk lidelse som det er vanskelig å gjøre noe med.

Derfor bør kommunene fokusere på noe annet enn pris når de skal kjøpe inn privat omsorg. Spørsmålet om hva private kan tilby de eldre må være første prioritet, prisen må komme i andre rekke.

Samme spørsmål må kommunen stille seg selv i de kommunale institusjoner. Dessverre ser vi ofte at eldre i institusjoner sitter alene uten å ha noen å snakke med. De blir på denne måten passivisert, og da hjelper det ikke med all verdens medisiner.

ByavisaSarpsborg har tatt dette tema opp i forbindelse med at Mental Helse har gitt ut boken «Hva husker du best fra livet» med Nils Ole Oftebro i hovedrollen.

Seniorsaken ønsker også å sette fokus på den hjelpen som en besøkstjeneste kan gi. Da vil de eldre få besøk av en som de kan snakke med, gå tur sammen med og som har tid, de vil dermed få nye impulser i hverdagen.

Tekst: ostfold.seniorsaken.no

Tilbake…