Ensomhet og dyrekontakt

– Mette forandret livet mitt

Den ni år gamle hunden Mette fra Greåker skulle egentlig bare holde Paul Løkke (88) med selskap i helgene. Istedet endte hun opp med å bli en bestevenn for livet.
Kristian Bolstad E-post Publisert 19.03.2015 kl. 14:58 Oppdatert 19.03.2015 kl. 15:19

88 år gamle Paul Løkke fra Sarpsborg fikk virkelig oppleve hvordan det var å være ensom da han mistet hunden sin for et drøyt år siden. På grunn av alderen trodde han aldri at han ville få seg et kjæledyr igjen.

Men da Marit Pedersen på Greåker fikk høre om tapet av hunden, ønsket hun å gjøre noe for Paul. Derfor valgte hun å la 88-åringen å få låne Shih Tzuen Mette i helgene.

Det skulle vise seg å bli et vennskap utover det vanlige.

– Ensomheten forsvant da jeg møtte Mette. Hun var helt fantastisk, sier Paul Løkke i dag.

– Trodde jeg var for gammel

Deretter fikk 88-åringen slag. Da han våknet på sykehuset var Mette den første han spurte etter.

– Jeg var nervøs for at jeg ikke skulle få selskap av henne da jeg kom hjem fra sykehus, sier han.

Derfor var gleden enorm da matmor Marit Pedersen bestemte seg for at 88-åringen skulle få beholde hunden på permanent basis.

– Noe av det verste med å få slag var egentlig at jeg måtte være borte fra Mette i nesten et halvt år. Jeg trodde jeg kanskje ikke kom til å få passe henne igjen, og jeg ble derfor helt fra meg av glede da Marit fortalte at Mette skulle fortsette å bo hos meg så snart jeg var tilbake i form, sier Løkke, sier han.

Rørte mange

Historien om Mette og Paul har rørt mange, og nå er den vesle hunden kåret til en av Norges dyrehelter i en kåring gjort av Agria Dyreforsikring.

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Mette er et godt eksempel på hvordan et dyr utgjør en stor forskjell for mennesker ved å kun være til stede, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Paul Løkke mener hunden hans fortjener oppmerksomheten.

– Jeg synes hun fortjener det. Hun er en klok hund, og er veldig god til å tilpasse seg. Hun vet når jeg er sliten, og holder meg med selskap når jeg trenger det, sier 88-åringen.

– God følelse å glede andre

Matmor Marit Pedersen er også glad for at Mette har gitt 88-åringen så mye glede.

– Å kunne glede et annet menneske på denne måten er en ubeskrivelig god følelse. Jeg blir helt varm i hjertet når jeg ser hvor stor glede Paul har av Mette og jeg er helt sikker på at Paul ikke ville vært den samme i dag uten Mette, sier matmor Marit Pedersen.

I dag er Paul og Mette på daglige gåturer. Hans nye venn har også gjort at han har kommet i prat med flere mennesker.

– Jeg er egentlig veldig sosial av meg, men når man er så voksen som meg så er det ikke like lett å komme i kontakt med andre mennesker lenger. Men etter at jeg fikk Mette så har liksom folk en grunn til å stoppe opp og snakke med meg om henne. Det er veldig koselig, sier han.

Tilbake…

Legg igjen en kommentar