Elever i Fredrikstad stiller opp for de elder!

Kontakt mellom generasjonene er viktig og til nytte og glede for alle. Derfor er det så fint å lese i Fredrikstad Blad om elever ved Glemmen videregående skole – helse og oppvekst, som stiller opp som kafeverter på Fredrikstad korttidssenter. Det er til hygge for både de eldre og de unge elevene, samtidig som det gir elevene viktig, praktisk arbeidserfaring. I dag er det slik at det i den faglige opplæring kan bli mer teori enn praksis, og at det blir for lite av det siste.

Vi synes artikkelen i Fredrikstad Blad den 30. november er interessant og gjengir noen avsnitt:

«God stemning og førjulshygge på Fredrikstad korttidssenter mandag formiddag.

Åtte elever fra Glemmen videregående skole (helse- og oppvekst) stilte opp som kafeverter og bød pasientene på kaffe, kaker, sang og utlodning.

-Et kjempeflott tiltak, all honnør til ungdommen som gir oss en trivelig oppmuntring, mener Berit Kristiansen, og får bifallende nikk rundt bordet. Det er ikke første gang at helse- og oppvekst-elevene på Glemmen steller til sosial hygge på korttidssenteret i Borge. Tidligere i høst har de invitert til dans og manikyr i vestibylen, et arrangement som var meget godt besøkt. I går stilte de opp for pasientene på Fjeldberg sykehjem.

Vi synes dette er meningsfylt, og ekstra moro er det å se hvor glade pasientene blir. Det skal ikke så mye til for å gjøre hverdagen litt lysere, sier Ulrikke Bråtenes på vegne av elevene.»

Vi ønsker elevene ved Glemmen videregående skole til lykke med den videre utdannelse og med yrkesvalget. Det blir flere og flere eldre og behovet for pleiepersonell vil bare øke i årene som kommer. Det er å håpe at den velferdsteknologi som etter hvert utvikles vil forenkle pleiernes arbeid og frigjøre tid til omsorg og personlig kontakt med pasientene!

 

SENIORSAKEN ØSTFOLD

Finn Åsmund Johnsbråten

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…