Forsvarets veteransenter – BÆREIA – Et lite paradis langt inne i skogen!

Når du kommer til Kongsvinger, svinger du av en vei syd for byen, opp lia og inn i skogen. Etter noen kilometer åpner det seg! Du kommer til et stort vann mellom høye åser. Du er ved Bæreia! På den andre siden, på en høyde litt opp fra vannet ser du Forsvarets Veteransenter!

Vi var invitert på seminar i regi av Seniorenes Fellesforbund og Forsvarets Seniorforbund.

Veteransenteret byr på et bredt spekter av aktiviteter – eksklusivt for veteraner og familiene deres. Veteranene og familiene kan nytte senteret både før, under og etter utenlandstjeneste.

De blir blant annet tilbudt aktiviteter for staber og avdelinger før de reiser ut, gratis opphold for familiemedlemmer til en som tjenestegjør i internasjonale operasjoner, gjensynstreff for avdelinger og jobbsøkerkurs for personer som slutter i Forsvaret. Det brukes også til seminarer som det vi var invitert til.

Veteransenteret gir således Forsvaret mulighet til en god oppfølging av sine veteraner – før, under og etter utenlandstjeneste!

Bæreia har vært et tilbud til norske krigsveteraner helt siden det i 1959 ble opprettet et krigsinvalidehjem for veteraner fra 2. verdenskrig. Senere ble det vurdert om den kapasitet som etter hvert ble ledig, skulle kunne brukes til velferdstilbud for tidligere soldater fra utenlandsoppdrag. Etter at senteret en tid hadde vært på andre hender, ble det i 2008 kjøpt tilbake av Forsvaret for å brukes som rekreasjonssted for alle norske krigsveteraner.

Et opphold på veteransenteret, med sin idylliske beliggenhet ved Bæreiavannet langt inne i skogen, er en opplevelse av ro, stillhet og en særdeles vennlig atmosfære. En vennlig og hyggelig betjening, velholdte lokaliteter og de deiligste retter fra eget kjøkken, gjør et opphold på Forsvarets Veteransenter til en fornøyelse.

For de som har arbeidet med kvalitetssikring er det et motto som gjelder: «Det er i orden bare når alt er i orden»

I Forsvarets Veteransenter på Bæreia er alt i orden!

All mulig honnør til de som driver senteret!

 

Seniorsaken Østfold

Finn Åsmund Johnsbråten

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…