Hellas igjen!

Det var sist i august i 1985. Vi hadde vår første tur til Hellas, nærmere bestemt Phytagorion på Samos. 40 varmegrader og duft av pinjer og lavendel slo mot oss da vi gikk ut på flytrappen. Et usynlig orkester av sirisser ønsket oss velkommen med sine kontinuerlige gnisselyder. Vi var kommet til perlen blant de greske øyer. Den grønneste av dem alle. Den gang var hele øya bevokst med frodig pinjeskog.

Dette var begynnelsen til en lang og deilig forelskelse. Nå 31 år etter kan vi se tilbake på en rekke årlige Hellasferier. Vi har reist til forskjellige steder slik at vi etter hvert har feriert på nær 20 forskjellige øyer. Vi har også innimellom reist til andre sydlige reisemål, men vi har alltid vent tilbake til Hellas.

De siste årene har vi feriert i Pythagorion der vårt Hellas-eventyr startet. Den lille byen er akkurat slik den var for 31 år siden – ikke på noen måte ødelagt av kjempehoteller og motorveier. For oss oppleves den som vårt paradis på denne jord. Koselige små hoteller, et havneområde med et særdeles godt utvalg av restauranter en bystrand med vår favorittrestaurant, Remataki. Her sørger Dimitris for en personlig service man ellers ikke kan drømme om. På kjøkkenet lager hans mor de aller beste greske retter – ikke noe fastfood her!

Hva er det så som trollbinder oss til Hellas? Sol, varme og bademuligheter, vennlige mennesker, koselige familieeide restauranter, gresk mat og spennende natur.  Våre favoritter er gresk salat og Retzina, den kvaekonserverte hvitvinen som mange første gang synes er forferdelig. Og så har de et særdeles godt øl, Mythos!

Tidligere år har vi leid scooter og kjørt på kryss og tvers på alle de øyene vi har vært på. Da har vi fått oppleve kroker og kriker og usjenerte strender vi ellers aldri ville ha kommet til. Vi har hatt mange spennende opplevelser på våre scooterturer. Kjørt oss bort har vi gjort flere ganger. Hovedveiene er gjerne skiltet med europeiske bokstaver, mindre veier med greske bokstaver og da begynner problemene. Veier uten skilting har vært den største utfordringen. Men vi har alltid kommet helskinnet hjem.

Nå ligger bilettene til årets tur til Pythagorion klare!

Vi gleder oss voldsomt til vårt første restaurantbesøk på Remataki, til å møte Dimitris og nyte den første greske salat og iskalde Retzina.

Det blir en skikkelig sommeropplevelse i år også!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter …