LOGO_STEMPEL-2

Hva har SENIORSAKEN gjort i uke 11?

Hei alle!

Her finner dere et sammendrag av uken som har gått i BA5. Vi referer ikke fra langdryge interne møter, sprudlende lunsjer eller 10 – 12 timers økter foran skjermen. Vi driver med dette også, men det er vel mest interessant for oss selv.

Vel blåst!

Mandag kom ferdig godkjent referat fra ledermøtet på Gardermoen 2. og 3. mars.

Britt Selig tok på seg den krevende oppgaven med å få med alle inntrykk, innlegg og konklusjoner i referatet. Britt har gjort en strålende jobb, takk!

Audhild 7.1.2015
Audhild Freberg Iversen

Populært tema
Tirsdag holdt advokat Audhild Freberg Iversen i BA5 foredrag om arveloven og fremtidsfullmakter på møte i lokallag Ullern. Temaet fenger og mange finner veien til møtene. På grunn av foredragets popularitet er Audhild nå i ferd med å sende flere av advokatene i justiltaket i BA5 inn i manesjen. Send en mail til Audhild om dere ønsker å booke inn møter. Det er også mulig å tipse andre foreninger om dette tilbudet. Det gir muligheter for rekruttering.

TV2 på kontoret

TV2 NyheterAlle som følger med på Seniorsakens  Facebooksider vet at vi nådde ut til nesten 38 000 mennesker da vi uttalte oss om mat på sykehjem tidligere i år. TV2, og andre redaksjoner følger oss og plukker opp saker. TV2 jobber med en stor nyhetssak om sykehjemsmat og Thomas Bøhmer er en av hovedkildene sammen med helseministeren, Helsedirektoratet, Forbrukerrådet, Eldrestyrelsen i København, to sykehjemsbeboere og meg som representant og vaktbikkje for de eldre. Onsdag var det filming i BA5. Heldigvis ikke på direkten.

Saken sendes i tre avsnitt i TV2-nyhetene i påsken. Så da vet dere hvilken kanal dere skal se påskenyhetene i 😉

Opptreden i Bergens Tidende med digital juniorrådgiver
DNB logoOnsdag hadde jeg et møte med Sindre Haugan. Han er masterstudent ved Universitetet i Agder. Sindres masteroppgave handler om eldre og nettbank og digitale tjenester. Det kan ikke være tilfeldig at han kom inn døren i BA5 samtidig som vi var midt oppi DNB-saken. Vi introduserte Sindre for våre kontakter i DNB, og han er nå en del av «vårt» team for tilbakemelding til banken.

Samme dag, onsdag, ble Sindre og jeg intervjuet av Bergens Tidende.

Seniorsaken vil bli en bærende del av Sindres masteroppgave, og han vil også gjerne være rådgiver for oss i digitale seniorspørsmål.

  1. Sindre er på jakt etter en fersk bruker av nettbank til å intervjue i oppgaven sin. Send meg en mail.

Seniorsamliv i Dagbladet Magasinet
Torsdag ble vi kontaktet av journalist, Hilde Marie Tvedten, i Dagbladet Magasinet. De skulle lage en reportasje om seniorsamliv. Hun ønsket kontakt med Thomas Bøhmer, leder i vår Ressursgruppe helse og omsorg. Journalisten hadde funnet vårt innspill til Helsedirektoratets strategi for seksuell helse i befolkningen på nettsidene våre. Magasinet ønsker Thomas sine faglige betraktninger rund temaet.

Matnyttig frokost

Statsråd Astrid Nøkleby Heiberg
Astrid Nøklebye Heiberg

Tidligere på torsdag var Eva Henschien i BA5 på frokostmøte i regi av Civita – den liberale tankesmien. Temaet var «Den unge eldrebølgen».. Hva karakteriserer de unge eldre, og hvordan vil de påvirke politikk og samfunn? Er vi forberedt på det grå skiftet?

Innledning ved statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Astrid Nøkleby Heiberg, leder for Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved HiO, Kåre Hagen, og professor i sosiologi, Ivar Frønes hadde interessante og lærerike innlegg med snert. Vel verdt å ta med seg i de tidlige morgentimer.

 

 

Brutte ministerløfter
Lurer du på om vi reagerte på arbeidsminister Anniken Hauglies budskap om at regjeringen ikke vil gjøre som hennes forgjenger, Robert Eriksson, lovet under trygdedrøftelsene i fjor? Da kan du gå inn på våre hjemmesider eller sjekke på Facebook. Stig Klingstedt, Facebook-redaktør og leder for Ressursgruppen jus og økonomi, har gitt uttrykk for Seniorsakens innstilling i forkant av vårens trygdedrøftinger.

Ressursutvalget etablering og støtte lokallag

På ledermøtet informerte Knut Chr. om oppdrag og mandat for Ressursutvalget etablering og støtte lokallag, som Roar Møll har påtatt seg ansvar for.

Det er et ganske omfattende arbeid å etablere gruppen som også innebærer at Seniorferden blir innlemmet og tilpasset endringene. Utvalget er nå bemannet med: Marita Tamminen, Siri Kaufman, Inger Skaurum Frydendal, Håvard Jernskau (Skedsmo) og Ole Bjørn Andersen(Asker).

Ytterligere kompetanse tilføres ved behov.

Generalsekretærens innspurt
Knut Chr. har hele uken arbeidet med avslutning og revisjon av årsregnskapet for 2015, utarbeidelse av budsjett 2016 og «budsjettvindu 2017» og påbegynt arbeidet med handlingsplanen. I tillegg har han jobbet med å justere fremdriften i CuraGuard og det videre arbeidet med ekstern verving i Direct House.

Nå er han på vei opp mot Lillehammer og skirennet Birken. Vi får håpe han er like dedikert i løypa som han er med ledertrøya i Seniorsaken.

Tvi tvi, det går veien med merket sjef!

Tilbake…