Hvor ble det egentlig av sommeren?

Det er vel kanskje litt tidlig å stille dette spørsmålet. Vi er jo ikke lenger enn midt i august. Likevel, det kan se ut som om sommeren allerede har gjort sitt. De gode, varme, mørke augustkveldene har så langt glimret med sitt fravær!

Det har gått så alt for fort! Det er ikke så lenge siden vi fulgte med lyset fra dag til dag frem mot sommersolverv. Da fulgte vi solen til midnatt hvor den forsvant langt nord på himmelen. Så pleiet vi våre forventninger om en varm god midtsommer.

Det har vært en sommer på det jevne med noen gode sommerdager, men også dager med regn og vind. Vi har i Østfold har sluppet billig unna når det gjelder regn. I andre deler i landet har man fått mer enn fortjent. På den annen side har vi som bor i de kystnære områder av Østfold, fått mer vind enn vi kunne ønske oss. Blomstene på fruens veranda ligger stadig hulter til bulter – blåst ut over!

Vi er velsignet med en rekke flotte badestrender. Dusa i Skjebergkilen, bystranda i Skjærhallen, Storesand, Guttomsverven og Kuvauen på Hvaler, Foten, Djupeklo og Saltholmen i Onsøy. Strendene har vært godt besøkt på de gode dagene. Etter hvert snek badetemperaturen seg i overkant av 20 grader. Mer enn 40.000 har besøkt Kongsten Bad i Fredrikstad. Muligheten til å bade i 27 grader i vannet frister nok mange.

Det er sagt at det skal være bra med sopp i år. Det har imidlertid ikke vi funnet ut av. I våre kantarellsikre områder har vi ikke funnet en sopp. Kanskje har det vært for tørt, eller så kan det være for tidlig. Om en stund kommer traktkantarellen. Den svikter oss aldri.

Blåbær er det nok av. Nok til alle som vil plukke. Tyttebærene kommer, og så er det godt om villbringebær. Bjørnebær skal også være i kjømda. Fryseren er full, og undertegnede har fått foreløpig plukkeforbud av fruen.

Vi har en multemyr et sted i Indre Østfold hvor vi vanligvis plukker et par liter. I år fant vi ikke et eneste bær. Det er slike tilbakeslag vi må tåle!

For de som synes vi har fått for lite god, varm sommer, så er det fortsatt håp. I Hellas er det 30 varmegrader i luften og gode badetemperaturer til langt ut i september.

Mer om dette på hjemmesiden neste uke – følg med!

Fredrikstad, 15. august 2016

SENIORSAKEN ØSTFOLD

Finn Åsmund Johnsbråten

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter …