Kontantfritt Norge 2020?

Seniorsaken har engasjert seg i bankenes omstruktureringer med økt digitalisering, nedlegging av filialer og intensjoner om overgang fra kontanter til kort. Seniorsaken er spesielt opptatt av en omsorgsfull omlegging og hensynet til alle de eldre som ikke behersker digitale løsninger.

Finansnæringen tenker kostnader. De har naturligvis funnet ut at behandling av kontanter er dyrere enn bruk av kort og andre digitale løsninger. Ledende finansfolk gir uttrykk for en målsetting om at Norge skal være kontantfritt allerede i 2020.

Allerede i dag merker vi bankenes uvilje mot kontanter.

Min bedre halvdel putter mynter på sparegrisen sin hver dag. Da hun forleden dag gikk i banken for å tømme sparegrisen, var myntautomaten i ustand. Da kunne banken ha sagt: «Vi teller opp manuelt, og setter pengene inn på kontoen din. Det tar bare noen minutter!» Det kom ikke noe slikt tilbud og sparegrisen ble med hjem igjen. Den står fortsatt full på kjøkkenbenken!

Med litt velvilje hadde banken løst dette, men det ville vel vært en for dyr operasjon?

Da er det fint å se at opinionen er våken og følger med. Vi sakser fra Aftenposten 13. august:

Sier «Ja» til kontanter!

Folkebevegelsen «Ja til kontanter har gått fra å være en interessegruppe på nett til en interesseorganisasjon. Organisasjonen jobber mot finansnæringens mål om et kontantfritt samfunn.
Stortingspolitiker Jørun Rytman (Frp) er blant stifterne av organisasjonen, ifølge NRK. Rytmans argumenter for å fortsette med kontanter går ut på personvern og samfunnssikkerhet.
Finans Norge ser for seg at et kontantløst samfunn skal bli et faktum allerede i 2020. Norge kan dermed bli det første landet i verden som fjerner kontanter (NTB)

Her er det all grunn til å følge med! Vi skulle tro at det finnes et utall av snubletråder og konsekvenser som ingen i dag har oversikt over.

Vi ønsker folkebevegelsen «Ja til kontanter» lykke til!

  1. august 2016

Seniorsaken Østfold

Finn Åsmund Johnsbråten

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter …