Sommeren kom sent i år!

Den 15. august skrev vi om sommeren som egentlig ikke kom. Og så snudde det!

Vi fikk en bra siste del av august og full sommer i september. Vi landet på Gardermoen 18. september etter en tur i Hellas og ble møtt av 24 varmegrader og godt sommervær! Nesten utrolig!

Så glir vel den sene sommer over i en høst med skarpere luft, klar sikt og flotte høstfarger!

Det har blitt lite sopp på oss i år. Våre «sikre» kantarellsteder har så langt sviktet oss fullstendig. Samtidig har vi sett flere som har lagt ut bilder på Facebook med fulle soppkurver.

Vi får det liksom ikke til å stemme. Kan det være bilder fra i fjor?

Men vi har ikke helt gitt opp. Nå er det snart tid for traktkantarellen. Vi har akkurat vært ute på en rekognoseringstur. Det er nok for tørt og for tidlig, men noen uker med regn skulle det kunne bli bra med traktkantarell i år også.

Blåbær har det vært nok av i år. Det er egentlig fortsatt nok av bær, men de begynner å bli litt vasne. Vi plukket likevel med oss vel 3 liter som blir et supplement til det som allerede ligger i fryseren. Det skal bli blåbærsyltetøy på pannekakene i vinter også.

Vår trofaste følgesvenn, gordonsetteren Tuxie, har det som plommen i egget. Det var slutt på båndtvangen 20. august, så nå får hun på våre skogturer bevege seg fritt i fullt firsprang og øse av sitt energilager – livet er herlig!

Så venter vi på traktkantarellene!

Finn Åsmund Johnsbråten

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…