Til heder for Hvaler kommune! Blått flagg til bystranda! – Til glede for yngre og eldre!

Kroksand ved Skjærhalden var ikke noe sted som innbød til bading og sommerkos. Riktignok lå det en sandstrand der, men stedet var preget av et mylder av småbåter i bøye. Så var det heller ikke så mange badegjester der. Men heldigvis så Hvaler kommune de mulighetene som lå der. Det ble ryddet opp i området, bøyene ble fjernet og småbåtene fikk plass ved ny molo og Skjærhalden fikk en flott bystrand.

Sommeren 2013 hadde Hvaler kommune offisiell åpning av stranden. Den ligger som en forlengelse av Skjærhalden sentrum, med kort avstand til kafeer restauranter og forretninger. Det er en hellelagt promenade langs stranda og en steinsatt skråning med kort vei ned til badeområdet. Alt i alt en flott løsning og et verdifullt tilbud til almenheten.

Samtidig er det tatt hensyn til personer som bruker rullestol eller personer med bevegelseshemninger slik som eldre ofte kan ha. Det er egne fasiliteter som skal gjøre det enkelt for disse og komme ut i vannet og opp igjen. Om man ikke skulle ha til hensikt å bade, er det fullt mulig å sette seg ned på en av de mange benkene og nyte den flotte utsikten ut over Angretrenna mot Koster.

Nå får bystranda ved Skjærhalden det blå flagget. Det er et internasjonalt sertifikat som bekrefter at stranda imøtekommer de strenge kvalitetskrav. Dette er til stor heder for Hvaler kommune og vil gjøre bystranda kjent og vel besøkt.

Seniorsaken Østfold gratulerer Hvaler kommune, og ønsker en varm god badesommer for alle, gammel som ung!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter …