To timer til overs ble starten på et nytt vennskap!

Slik beskriver Vilde Mebust Erichsen i Moss Avis hvordan livet kan endre seg for to mennesker som finner hverandre mer eller mindre tilfeldig.

De to damene møtte hverandre etter at Rygge kommune fant ut at det var noe som manglet i pårørende politikken da de skulle utarbeide sitt første «demensplan». I den planen inngår det også at det er ønskelig at brukerne kan bo lengst mulig hjemme. Men for at det skal være mulig må de pårørende få mulighet til å få noe fri til andre ting og det er her de frivillige kommer inn.

Kommunen gir de frivillige opplæring i temaene «Hva er demens?» og «Hvordan skal vi kommunisere?». Det er viktige brikker for de som er demente.

De to damene er blitt beste venninner og prater om det meste mens de går turer i all slags vær, og de stopper gjerne opp for å ta en kopp kaffe og en kake bit.

Dette, og tilsvarende tilbud, kan også med stort hell innføres i andre kommuner, og det er ikke bare damer det gjeller, også menn har mye å snakke om bare de finner frem til felles interesser.

Del gjerne innlegget på sosiale medier.

Se alle nyheter …