Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Mandag var det møter fra morgen til kveld!
09.30 – 11.30, 13.00 -14.00 og 14.30 – 16.00.
Trekke pusten og kaste seg over to knekkebrød. Men blir det virkelig gjort noe med så mange møter? Vel, det kommer an på hvem man møter;-) Mandagens siste møte var absolutt dagens beste. En dansk propell har meldt seg som frivillig i Seniorsaken. Han er i full jobb så tidspunkt for møter gir seg vel selv. Med Leif i stallen har Roar toppet laget som skal etablere Nordre Aker i Oslo.

Neste uke er jeg invitert til eksersis i regi av Seniorenes fellesorganisasjon, en paraplyorganisasjon for Seniorsaken, Avinor og Forsvarets Seniorforbund. To stramme og spennende dager på Forsvarets veteransenter på Bæreia. Stig og jeg skal holde innlegg etter reveljen dag to. Jeg frykter allerede nå hvordan flaue militærvitser vil bli vanskelige å kamuflere. Unnskyld, unnskyld, unnskyld!

-Tirsdag begynte ukas thriller; det ble meldt om fare for streik blant 166 ansatte i private sykehjem. Da partene kom til enighet torsdag morgen pustet vi lettet ut. Det er ikke det at vi ikke bryr oss om resultatet og  partene. Vi bryr oss bare først og fremst om de eldste og svakeste.

På slutten av dagen torsdag ringte SOS-telefonen. En sak jeg sitter nå og lurer på om, og i så fall i hvilken grad, vi har bidratt til å løse?

Oppringningen kommer fra en dame fra Fjell kommune i Hordaland. Mannen hennes, som har en foreløpig mild grad av Alzheimer, skal skrives ut fra korttidsplass på sykehjem og komme hjem. Hun ville gjerne at han skulle komme hjem, men først måtte det installeres en trappeheis. Vedtaket om tildeling var tatt, men heisen ville ikke komme før mannen kom hjem.

I dag begynte ringerunden; NAV Fjell kommune, Fjell sykehjem, Inntakskontoret og Ergo Fysio, som er ansvarlige for tildeling. NAV gikk raskt! De henviste meg bare videre. På sykehjemmet svarte de at foreløpig planlagt utskriving var 26. oktober, men de sendte meg videre til Inntakskontoret som behandler utskrivninger. De sendte meg videre til Ergo Fysio som sørger for tilrettelegging av hjemmene før utskriving. De ville ikke sende noen hjem om det ikke var forsvarlig. Sa de.

Kona ble selvfølgelig både opprørt og glad. Hun kjente ikke til planene for mannens behandling og utskriving. Men en ting var sikkert; hun var sterkt uenig i sykehjemslegens vurdering av ektemannens tilstand. Hun mente han var i mye bedre form enn legen sa, og at hun kunne gi ham mye bedre behandling og pleie enn han fikk på sykehjemmet.

Det kan selvfølgelig ikke vi ta stilling til. Men vi kan trøste.

God helg!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…