Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Tirsdag og onsdag var det seminar på Forvarets veteransenter på Bæreia.  Programmet var spennende og variert. Seminaret var i regi av Seniorenes fellesorganisasjon, som er paraplyorganisasjon for Avinor, Forsvarets seniorforbund og Seniorsaken.

Allerede på vei oppover var opplevelsene store. Høstens vakreste eventyr ble «fortalt» hele veien! Fargeprakten kunne nesten sammenlignes med klisjeen; elg i solnedgang. Men på en fantastisk fin måte.
Jeg var glad det ikke var meg som kjørte bilen. Da hadde nok klisjeen blitt en del av panseret.

Vel fremme på veteransenteret ble vi tildelt rom. Jeg måtte umiddelbart sjekke oppredningen på sengen. Og ja, den var som den skulle. Ikke noe slinger i valsen nei.

Sjefen for veteransenteret ønsket velkommen, og ga et innblikk i hvordan det er å være norsk veteran som har deltatt i utenlandsoperasjoner. Jeg tror alle følte stor stolthet over både veteranene og Forsvaret.

Seminaret hadde innflytelse i kommunepolitikken som hovedtema. Og det var bare å spisse ørene. I løpet av de to dagene loset den ene foredragsholderen etter den andre oss gjennom lobbykurs, arbeid i eldreråd, arbeid med massemedia og diskusjon rundt folkemøter våren og høsten 2017.

Den første dagen skulle det være et innlegg etter middag. Stakkar, alle vil være stinne og trette, tenkte jeg. Men jeg tok til de grader feil. Lege Kjetil Høye skulle snakke om utfordringer i eldreomsorgen. Og det gjorde han. Utfordringen for oss var å klare å holde oss alvorlige noen minutter. Han var innom mange viktige tema, og han var så morsom og direkte at vi nærmest lå utover bordene. Bare flaks for ham at han ikke måtte behandle noen for latterkrampe da han var ferdig.

Også gammel-ordføreren fra Trysil var et spennende og lunt bekjentskap. Kanskje er det fordi han er ute av politikken at han delte forretningshemmeligheter og alle påvirknings- og samarbeidstriks med oss. Ole Martin Norderhaug var stand-in for Marvin som dessverre måtte melde forfall.(styreleder Wiseth). Norderhaug ble ikke opplevd som en erstatning – han var enestående!

Eldreråd sto også på programmet. Det høres litt ut som de eldres råd i indianerleiren.  Men vi må være våkne og alltid være parat til å gå inn i et eldreråd. Der skjer det mye, mye påvirkning og mye nettverksbygging.

Dag to sto Stig (Klingstedt) og undertegnede først på programmet. Vi samsnakket om massemedia i både tradisjonelle og sosiale kanaler. Det var et stort sprik mellom de ulike organisasjonenes synlighet og bruk av media. Ikke minst sosiale media. Vi avtalte et møte og vil få alle på Facebook.

Vi avsluttet med et innlegg om folkemøter i forbindelse med stortingsvalget. Her må vi nok kaste all sjenanse, hoppe ut i det og få folk med oss.  I Debatten på NRK1 betaler de ungdom for å fylle benkeradene! Det skal vel ikke vi, men vi kan friste med politikergrilling og noe attåt.

Jeg sier ikke mer om uken som har gått. Nok sagt med Bæreia!

 

God helg!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…