Er du positiv, aktiv og engasjert - bli medlem av Seniorsaken!

Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Hjælp –  jeg kommer ikke inn på fellesområdet for Seniorsaken på pc-en min!

Jeg kjenner hvordan jeg begynner å hyperventilere – så klarer jeg å puste gjennom nesa og si til meg selv at dette kan være en gyllen anledning til en digital julerengjøring. Jeg trøster meg også med at jeg har en annen mail, et annet ”skrivebord” og en egen sky. Dessuten vet jeg at jeg kommer til å få hjelp av heltene vi har på support.

Alle skulle ha en virtuell hjelper, eller enda bedre; en av kjøtt og blod. En man kan chatte, skype og snappe med. En som finner dokumenter som er borte og passord som er glemt. Nå har Seniorsaken inngått  et samarbeid for å utvikle et digitalt verktøy som handler om mye mer enn å prate. Verktøyet skal være som et ”nabolag” der man kan få hjelp og ikke være ensom.

Vi skulle vært bra navlebeskuende om vi påsto at de viktigste hendelsene forrige uke utspant seg i BA5. Nei det var i USA det skjedde! Tirsdag natt var det presidentvalg – Trump seiret. Onsdag spiste vi kake! Ikke for å feire eller trøstespise,  men fordi Odd Gunnar (Olsen i admin.) hadde fødselsdag. Det var også en fornøyelse å ønske Knut Chr. velkommen tilbake til vår tid. Han har levd på New York-tid i månedsvis for å følge The Donald og Hillary.

På fredag var jeg på en forskningskonferanse i regi av Senter for seniorpolitikk. Der ble Norsk seniorpolitisk barometer 2016 lansert. Årets barometer viser blant annet at aldersdiskriminering ikke er et utbredt problem i arbeidslivet. Men på spørsmål om hva slags arbeidstaker man ønsker å ansette, svarer landets ledere at de helst ønsker seg en yngre arbeidstaker – som samtidig skal være erfaren. Altså Ole Brums strategi: «Ja takk, begge deler».

På konferansen knyttet det seg stor spenning til spørsmålet: Bør eldre arbeidstakere gå først hvis virksomheten må nedbemanne? En av fire ledere sier ja.

Men det betyr også at 75 prosent svarte riktig.

(Les mer på seniorpolitikk.no)

På tampen av uken kom den andre sterke meldingen fra USA; Leonard Cohen var død.

Det ble tv-konsert med Kleenex på meg sent fredag kveld.

There is a crack in everything

That’s how the light gets in.

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…