Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Denne uken avslutter vi med et debattinnlegg vi hadde i Aftenposten i går, 17. November.

Vraket med to hjerter og et smilefjes på Facebook!

Vestfold Høyres vraking av sin egen høvding, Svein Flåtten, kan tyde på at han har fått for få ”likes” fra ungdomspartiet. Unge Høyre vil ha fornyelse (les foryngelse).

Det ensidige perspektivet bekymrer Seniorsaken. Vi ønsker oss hele bredden i befolkningen representert i de politiske organer. I dag er vi i ferd med å få et demokratisk problem.

72 år gamle Flåtten er Stortingets eldste. Alder er bare et tall, sies det. Jo da, men det å bli eldre er faktisk en kompetanse i seg selv. Erfaring og politisk innsikt kommer godt med når det politiske håndverket skal utføres: forhandle, kompromisse, påvirke, overbevise og ikke minst samarbeide.

Antall eldre øker kraftig, de har høyere valgdeltagelse, og er oftere medlem av et politisk parti enn befolkningen for øvrig. Men det ser ikke ut til å endre samfunnets oppfatning om at mennesker går ut på dato når pensjonsalder nås.

Når antall seniorer på Stortinget kan telles på en hånd, blir vi forundret når Høyre kaster inn kvinnekortet.  ”Noen” har ønsket seg bedre kjønnsfordeling i toppen av listen, skriver Aftenposten. Partiet har kanskje en jobb å gjøre, og Stortinget også. Men i dag er det ca. 40 prosent kvinneandel på Stortinget. Det fins fire representanter over 65 år! Den eneste over 70 forsvinner til høsten. Som kvinne 50 + vil jeg gjerne bruke min stemme til å kvotere inn en senior. Mann eller kvinne. Fra høyre eller venstre. Det spiller ingen rolle.

Stem på en senior, hjerte, hjerte, smilefjes!

Tragisk dødsfall

I dag har den tragiske historien om en kvinne som døde av underernæring i sitt eget hjem i Oslo vært hovedsak i alle nyhetssendinger. Oslo kommune har fått en bot på 2 000 000 kroner. Knut Chr. ble intervjuet i P4 både om hendelsen og beløpet. Når det gjelder hendelsen er det bare en ting å si; hvordan kunne dette skje? En annen ting Knut Chr. trakk frem er hvordan man kan fastsette en bot i denne saken. Er det verdifastsettelse av et liv? Eller er det en sum som viser hvor alvorlig denne hendelsen er?

Mandag skal P4 følge opp saken. Vi har gitt dem innspill for å belyse flere sider av denne typer saker. De har nemlig flere sider – etiske sider.

Vel, ikke så lystig og lettbent ukeslutt denne gangen. Men viktig!

God helg!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…