Seniorsaken Østfold seniorer i riktig retning

Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Endelig er ferien over og vi har åpnet dørene i BA5 igjen …

Men tro ikke at vi har ligget i en hengekøye og latt humla suse. Det har vært tre SOS-saker å løse og mediehenvendelser å svare på.

Den siste SOS-saken håper vi å løse i dag.

Den handler om en desorientert mor, som faller, ikke klarer å lage mat og tar på seg den ene bleien utenpå den andre osv. Familien har i lengre tid tatt vare på henne, men nå tør de ikke lenger. De er redd hun har hatt et drypp.  Datteren tok kontakt med oss ettersom hun fryktet å bli avvist hos fastlegen. Det har skjedd før. Vi kontaktet veiledningskontoret på legevakten i Bærum som ga gode og beroligende råd.  Om akutt innleggelse ikke ble ansett som nødvendig av fastlegen. kunne legevakten mest sannsynlig tilby en plass på Kommunal akutt døgnenhet Aker der hun ville bli tatt hånd om inntil videre.
Akkurat nå kom telefonen om at moren ble innlagt, og det medisinske ansvaret overført der det hører hjemme. På sykehus!

De to andre SOS-sakene kan dere lese om på nettsidene våre.  I tillegg til at disse sakene gjør jobben meningsfylt treffer de tusenvis av mennesker rett i hjertet på Facebook.

Under EM i fotball rett før sommeren fikk jeg gjort en skikkelig sorteringsjobb. Det fins to typer mennesker; det er de som er opptatt av fotball, og det er de som er opptatt av nyheter. Vi var på TV2 nyhetene kl. 21.00 som kilde i den skandaløse saken om flytting av eldre på Furuset sykehjem i Oslo. Samtidig var det avspark mellom Italia og Island. I debatten om behov for sykehjemsplasser, flytting, nedlegging osv. er det en ting politikerne glemmer. Disse plassene er beboernes hjem!

I løpet av sommeren har de ringt fra TV2, VG, NRK radio. I tillegg fikk Bergens Tidende en fortjent kilevink av Stig. På lederplass ble pensjonister nærmest hengt ut som samfunnets snyltere! Kan det ha vært en ung sommervikar som skrev dette?

Les saken på:

http://www.bt.no/meninger/debatt/BTs-korstog-mot-pensjonistene-3637438.html

TV2 intervjuet Marvin om hvordan det kan være at det kun betales ut sykepenger i seks måneder etter fylte 67 når nye aldersgrenser gir stillingsvern til 72? Ja si det, kjære politikere.

VG ville vite hva vi tenkte om seniorer og sosiale medier. Det fins mye ny forsking som blant annet viser at seniorer på sosiale medier er nettopp sosiale. Det tror vi i stor grad også. Og derfor er vårt mantra om omsorgsfull omstilling så viktig. Det er ikke alle som kommer seg på nett. De må vi passe på!

Da Marvin var frokostgjest i NRK P1+ skulle man tro det var del av en vervekampanje (og det er jo innslag i media). Programlederen nevnte Seniorsaken «mistenkelig» mange ganger 😉 Hvor mange kan dere telle selv ved å gå inn på nettsiden og høre intervjuet.

I tillegg til disse «direktesendingene» har vi blitt brettet ut over to sider i augustnummeret av Vi over 60.

Som alle vet mener vi at seniorer har verdifull og nødvendig kompetanse i arbeidslivet. Derfor er saken under en skikkelig nesestyver til alle som ikke har skjønt dette 😛

De beste fotballtrenerne i verden er nemlig  «gamliser»!

Les mer:

http://seniorpolitikk.no/blogg/hvorfor-er-de-beste-fotballtrenerne-i-verden-alle-gamliser-

Seniorer biter heller ikke i gresset på fotballbanen. I går representerte Erik Rekdal, Seniorsaken Oslo, Lyn eldre i Norway cup.

Apropos sport. I dag starter OL-festen i Brasil!

Husk å snu døgnet 😉

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter …