Seniorsaken Østfold seniorer i riktig retning

Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

I forrige uke var det et møte i hver ende, mandag og fredag. Det ga god tid til å løse andre oppgaver. Møter er oftest viktige, men som alle vet, kan de lett bli veldig lange …

Aud Kvalbein - dagsavisen.no - revDet ble tid til en lengre samtale med Aud Kvalbein, tidligere eldrebyråd i Oslo og nå styremedlem hos oss. Hun setter ting i perspektiv, forteller når det er tid for å minne politikere og byråkrater på deres løfter, og når vi kanskje mangler grunn eller kunnskap til å «gå i krigen». Jaggu bra Aud bare har en 80 prosent stilling som leder i Hjernerådet.

 

 

 

Det har vært to SOS-saker denne uken. Den ene var en «lytte og støtte» sak. En eldre dame lurte på om vi kunne hjelpe henne å selge leiligheten hennes i Moss. Husleien var for høy og familien bor i Drammen. Vi krysser fingrene for henne. Det er jo ikke annet vi kan gjøre.

201501-nyhetsbrev-bilder-4-601x512 - sykepleierDen neste saken kom helt på tampen av uken. Og dette var ikke en individuell sak. Her var det et helt sykehjem, ja en hel by som trenger hjelp! Haugesund! Vedkommende som ringte oss er tidligere sykehjemsbestyrer i Oslo, men har flyttet til Haugesund for å ta vare på sin far på 92. Han vil heller dø enn å benytte omsorgstilbudet han har fått.  Tror du han han var utakknemlig da han mente det var for trangt på sykehjemmet? For å spare har Haugesund kommune gått fra løftene om enerom på sykehjem.
Det som skjer da er jo ikke at to beboere blir liggende på tomannsrom. De er jo bygget om til enerom. Derfor blir to personer «stappet» inn på et enerom.  Tenk deg tanken; noen gjør om eneboligen din til en tomannsbolig og en fremmed familie flytter inn. Uakseptabelt!
Som de fleste steder der det er uholdbare situasjoner, opprettes det pårørendeforeninger. Det hadde de gjort her også. De hadde skrevet til Fylkesmann, kontaktet pressen, ja, gjort alt de kunne. Og det skulle de fortsette med. Men de hadde nå kommet til at de ønsket å samarbeide med en landsdekkende organisasjon med erfaring fra tilsvarende saker og som har den kompetansen vi har. Hun ville gjerne påta seg å være med å starte et lokallag i byen om det var mulig.
Dette er en sak som vil stå høyt på agendaen i morgen, og vi vil snakke med Elsa, styreleder i Rogaland, så snart som mulig.

Dette er en SOS-sak som viser oss stor tillit og underbygger omverdens oppfatning av vår kompetanse.Dette ble veldig langt. Men jeg ble så engasjert og opprømt!

Dette ble veldig langt. Men jeg ble så engasjert og opprømt!

Når man har litt tid til overs er det morsomt å surfe på nett. Særlig på statistikk som kan brukes til så mangt.
Lurer du på hvordan din kommune prioriter omsorgsoppgaver. Gå inn på lenken under og bruk litt tid på å sammenligne utviklingen fra i fjor, og ikke minst se score i forhold til kommuner det er naturlig å sammenligne seg med. For noen av oss er det kanskje lurt å pakke snippsekken og flytte til Sogndalen.

http://kommunal-rapport.no/content/kommunebarometeret-2016-forelopig-tabell-eldreomsorg

I forbindelse med hvor man bør bo, og hvordan man skal finansiere det, er Eva intervjuet til BN Banks magasin.

Bank, bank!
DNB logoVi har fått tilbakemelding fra DNB om prosjektet der vi var inne som seniorrådgivere da banken la ned filialer over hele landet og skulle få kundene til å bruke nettbank.

800 kunder er nå bare et tastetrykk unna banken sin. Opplæringen fortsetter ut hele året.

Nå skal prosjektet utvides til å gjelde «hele internett». Det skal lages bruksanvisninger der befolkningen skal vise hvordan man finner frem på nett aviser, musikk, bank osv. Som representanter for en viktig del av befolkningen er vi invitert til å være seniorrådgivere. Igjen.

Jeg skal hilse fra banken til Finn Åsmund og Arne i Østfold at de var gode sparringspartnere og bidro til å gjøre opplæringen bedre.

Har noen merket at år solen står litt lavere på himmelen blir plutselig vinduene veldig skitne?

Vel, jeg kaster meg på oppgaven, og vil benytte min mormors triks; litt sprit i vannet, så blir det bra.

God søndag!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter …