Seniorsaken Østfold seniorer i riktig retning

Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Mange i møte
I uken som gikk har vi jobbet intenst med det vi vil skrive mye om neste uke; et arbeidsseminar med styret, administrasjon, ressursgruppelederne og agendagruppen for ledermøtet.

På agendaen i morgen står en del selvskrevne punkter som konkretisering av mål, organisasjon, økonomi, merkevare osv. Det viktigste er at det vi arbeider med i morgen, skal gi et godt fundament for videre jobbing fremt til og på ledermøtet. Og ikke minst videre etter det.

Det blir spennende å se hvordan det vil påvirke prosessen og resultatet når arbeidet blir ledet av en som ganske nylig har valgt å bli en av oss. Nemlig Marvin. Jeg håper det vil tvinge oss til å se oss selv utenifra og inn. Slik omverden generelt, medlemmer, myndigheter og media gjør.

Haugesund
Sist skrev jeg om SOS-Haugesund
Nå er både Elsa (leder i Rogaland) og Roar, leder i Ressursutvalget lokallag i dialog med vår kontaktperson i Haugesund. I første omgang skal de få juridisk hjelp fra Audhild og så vil Elsa og Roar reise over for å møte de som muligens vil etablere et lag i Haugesund. Assistanse i denne farten bør gå inn som en egen OL-gren. (Mange andre kunne gå ut … ballett med ball f.eks.)

Jeg syns ikke vi skal snakke om OL. Når en hel nasjon prøver å skjule skuffelsen over bronse er vi kanskje litt bortskjemte. Så; gratulerer. Punktum! 
PS da er det bare å glede seg til vinter-OL.

Debattinnlegg
Det er relativt hyppig vi sender inn debattinnlegg til avisene. Spesielt til Aftenposten. Det gjorde vi denne uken også. Når vi får et hyggelig, men standardisert svar henger vi alltid litt med hodet. Og når vi ser innleggene som har fått plass dagen etter hender det vi lurer på hvordan avisen prioriterer. Vår sak var jo både langt viktigere og mer velskrevet enn de som står på trykk! Men vi vet at det er mange som vil komme til orde i samfunnsdebatten så vi fortsetter å skrive og sende inn vårt viktige budskap.

Det handler om ledelse
I et intervju i Nordre Aker Budstikke denne uken stilte vi blant annet følgende spørsmål Seniorsaken mener mange av problemene i eldreomsorgen på sykehjem, i hjemmetjenesten og på andre områder må dreie seg om dårlig ledelse. Ledere som ikke klarer å prioritere eller organisere. Hvorfor snakker ingen politikere om lederskap i eldreomsorgen? Ledere som tar ansvar for å ha nok folk på jobb. Som har ansatte som har nødvendige språkkunnskaper osv. osv. De kan jo ikke føle at de strekker til. Men er det ok?
Journalist Kristin Tufte Haga i avisen har sendt vårt spørsmål videre til eldrebyråden i Oslo. Vi venter på svar.

Ha en fin uke!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter …