Uken som gikk – oppdatering fra Seniorsaken (BA5) uke 18

Tull med tall

Nettbank
Foto: Havnevik.no

På fire år har andelen kunder fra 66 år og oppover som bruker nettbank økt fra 53 prosent til 75 prosent. For mobilbank har det økt fra 9 prosent til 19 prosent. Det viser en undersøkelse TS Gallup har gjort for Finans Norge. Kommunikasjonsdirektøren i FN mente undersøkelsen var representativ for hele befolkningen over 66 år.

Dette er selvfølgelig «triksing» med tall. Siden jeg er journalist i «bånn», ringte jeg TS Gallup og ba om å få snakke med ansvarlig konsulent for undersøkelsen. Stakkars han ble vettskremt. Trodde vel det var Dagbladet som ringte. Uansett kom det jo raskt frem at økningen ikke inkluderte alle fra 66 år og livet ut. Det er i gruppen mellom 66 og 75 år denne raske utviklingen skjer. Man trenger ikke jobbe i Seniorsaken for å skjønne det. Derfor jobber vi bare videre med omsorgsfull omlegging for de som ikke er på nett.

Organisasjonene står sammen i oppgjøret

Anniken-Hauglie-341x512
Anniken-Hauglie

Samtlige pensjonistorganisasjoner med drøftingsrett har samordnet sine krav til Regjeringen for trygdeoppgjøret 18. og 19. mai. I et møte i går redegjorde alle organisasjonene for sine synspunkter, og alle er enige om å kreve at staten sørger for at pensjonistene ikke taper kjøpekraft i 2016. Norge er inne i en periode med meget lav ,eller ingen reallønnsøkning. For pensjonistene kan det bety nedgang i kjøpekraft flere år på rad. Regjeringen har angitt sine prognoser for lønnsvekst i 2016 til 2,4 prosent og en prisvekst på 2,8 prosent. Det gir pensjonistene en redusert kjøpekraft på over en prosent dersom myndighetenes regler for trygdeoppgjøret skal følges. Pensjonistorganisasjonene er også enige om å møtes og bestemme hvilke reaksjoner som skal brukes, dersom regjeringen nekter å imøtekomme våre krav. Vi får ønske både hverandre og Knut Chr. og Stig som forhandler på våre vegne lykke til!

Møte med Selvaag +

Foto: Vimeo.com
Foto: Vimeo.com

Tirsdag var Aud Kvalbein, som er med i Ressursgruppe seniorboliger, og Knut Chr. invitert i et spennende møte med Selvaag + som har et eget konsept for seniorboliger. Møtet vil bli fulgt opp og et samarbeid kan bli fruktbart på alle måter. Ressursgruppen blir nå utvidet med flere deltakere.

 Ja til bedre matomsorg!

ABCnyheter.no
ABCnyheter.no

Tirsdagens høring om matomsorg i Stortingets Helse- og omsorgskomité gikk fint. Egentlig kunne alle 12 organisasjonene vi representerte svart JA i kor fra benken der vi satt og ventet på tur. Selvfølgelig ønsker alle en kartlegging av ernæringssituasjonen blant eldre som mottar omsorg i sin kommune. Les mer om dette på hjemmesiden vår.

Jeg må få legge til: Politikere nå til dags!  Ikke én kom bort til oss, eller reiste seg for å hilse.
Ingen – hverken fra Høyre eller Venstre!
Hadde veldig lyst til å gå bort og klemme hånden til hver i sær. Men vi hadde jo bare fem minutter hver.


I dag er det fredag den 13., kjent som en dag da alle ulykker kan skje. På tirsdag er det 17. mai.

Jeg tror det er større farer som lurer på nasjonaldagen enn i dag; barnebarnets ballong stiger til værs, du får ketchup på skjorta eller bunaden blir for varm eller regnvåt…

God pinse og gratulerer med nasjonaldagen!

Se alle oppdateringer …

Tilbake …