100 års-feiring med komplikasjoner.

Innlegget er hentet fra Indre smaalenenes Avis.

«Blomster:

Erik Unaas møtte opp på Edwin Ruuds med blomster til 100- åringen Anne Hestenes i forbindelse med fødselsdagen hennes. Den kranglete heisen var sterk medvirkende årsak til at hun ikke orket å ha på seg bunaden på feiringen sin. Hestenes var for sliten etter å ha gått trappene opp til frisøren. Nå lover ordfører Erik Unaas å få orden på heisproblemene. arkivfoto

 

Fordi heisen sto, måtte Anne Hestenes gå opp trappa til frisøren på 100-årsdagen sin. Hun ble så sliten at hun ikke orket å pynte seg.

 

EIDSBERG:

– At hun måtte gå opp til frisøren i andre etasje var en av årsakene til at vi ikke fikk pyntet henne med bunad som planlagt, fortviler datteren Vinni Hestenes.

100-årsdagen til moren Anne Hestenes ble nylig markert med storstilt fest på Edwin Ruuds omsorgssenter, med gratulasjon i posten fra kongen, og besøk fra ordfører Erik Unaas. Bunaden fikk imidlertid ikke bli med på feiringen.

Nå forlanger Vinni Hestenes at kommunen tar grep og bevilger midler til ny heis.

– Kommunen må prioritere en ny heis. Beboere, ansatte og pårørende lider under dette. Jeg vet det finnes andre heiser på Edwin Ruuds, men det er tungvint, medgir Hestenes, og forteller at maten som ble servert på bursdagsfeiringen måtte trilles en lang omvei.

 

Heisen står igjen

I forrige uke omtalte Smaalenenes Avis heisproblemene ved sykehjemmet. Nå fortsetter den gamle heisen å lage hodebry, til tross for at den ble utbedret av kommunen for få dager siden. Blant annet ble det byttet styringskomponenter.

– Den sto på lørdag og på mandag igjen. Den har så vidt vært litt i drift innimellom, forteller Hestenes.

 

Lover løsning

Ordfører Erik Unaas forsikrer om at kommunen tar heisproblemene på alvor og prioriterer saken.

– Dette må vi fikse, det er en uholdbar situasjon, sier Unaas.

– I forrige uke brukte vi egne folk til å reparere heisen. Nå har vi fått inn et eksternt heisfirma. Rådmannen, eiendomssjefen og jeg er enige om at dersom de ikke finner en løsning som gjør at heisen fungerer permanent, så vil vi anskaffe ny heis, opplyser Unaas.

 

Vil jobbe raskest mulig

Eidsberg kommune har ikke avsatt penger til ny heis i årets budsjett.

– Men det er midler vi må finne. Det er klart at vi må ha en heis som fungerer på Edwin Ruuds, fortsetter ordføreren. Unaas understreker at det vil ta noe tid å få på plass en helt ny heis, men at kommunen vil jobbe raskest mulig. Han roser ansatte, beboere og pårørende for tålmodigheten deres, og forstår frustrasjonen godt.

– Jeg garanterer at kommunen tar grep, sier Unaas.»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!