Erik Due

2017 – Det er Stortingsvalg i år – Pensjonistpartiet vil ha et ord med i laget! En veteran synger ut!

Erik Due i Pensjonistpartiet synes pensjonistene snart må våkne! Han er leder i Sarpsborg Pensjonistparti – en veteran som har 46 års yrkesliv bak seg og tillitsverv i LO. Han gir uttrykk for sine meninger i et leserinnlegg i Sarpsborg Arbeiderblad den 21. august. Vi gjengir hans leserinnlegg i sin helhet nedenfor:

«Etter å ha jobbet i 46 år hos samme arbeidsgiver, kunne det vært hyggelig om man ble satt pris på av samfunnet når man «trakk inn årene». Noe man kanskje gleder seg til, er hva man får i pensjon etter 46 år som bussjåfør. Skift både seint og tidlig, samt stort sett annenhver helg.

Man bør vel ha litt igjen, kanskje?

 

Noen tallknusere forteller meg at pensjonister og uføre er samfunnets lønnsvinnere. Da kan de mindre om tall enn det undertegnede kan. Tallenes tale er klare, og kan ikke bortforklares. Etter årets justering av pensjonen fikk jeg etterbetalt kr. 112 i juni. Så i juli og august var forventningene på oppadgående. Kanskje, men nei. Et nytt «slag i trynet». Pensjonen økt med hele 56 kroner per måned fra mai. Slå den! Da er det umulig å forstå at noen kan fortelle meg at pensjonister og uføre er lønnsvinnere. Hvor er mattekunnskapene til «forståsegpåere»?

 

Gjennom mange år som tillitsvalgt i LO er jeg overbevist om at ingen grupper i arbeidslivet har fått så lite som 56 kroner i pålegg per måned. Som «avdanka» bussjåfør opplever jeg helt andre summer i arbeidslivet. Nå nærmer vi oss et valg hvor mye står på spill for 900.000 pensjonister og uføre.

Noen partier «lover» bare små justeringer, for de ser at pensjonsreformen som ble vedtatt i 2010 av alle partiene på Stortinget, er fullstendig feilslått. Hele pensjonsreformen må behandles på nytt om rettferdigheten skal legges til grunn. Små justeringer er bare tull. Hvorfor skal man jobbe i 47 år uten at man får «lønn for strevet». Noen politikere på Stortinget vil jo at dagens arbeidstakere må jobbe til fylte 70 år. Ikke alle klarer det, dessverre. Nå må pensjonistene og uføre sørge for at pensjoner kommer på dagsordenen i valgkampen, ellers blir vi «som vanlig» samfunnets tapere i lønnsgaloppen. Prisene slutter jo ikke å stige selv om jeg og andre bare får et påslag på 56 kroner pr. måned.

 

Godt valg!

 

Erik Due

Leder i Sarpsborg Pensjonistparti

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter