Aldersdiskriminering- lånerenten øker med alderen!

 

Seniorsaken er imot enhver form for aldersdiskriminering. Det forekommer i forskjellige sammenhenger, og det gjelder å være våken. Her kommer en sak som vi ikke var klar over. De eldre betaler høyere lånerente enn de yngre! Finnes det noen rimelighet i det! Vi vil tro at de eldre er minst like pålitelige låntagere enn de yngre!

Vi ble oppmerksomme på en artikkel i Dagbladet den 19. oktober som vi gjengir i det følgende:

 

«Jo høyere alder, jo høyere rente, viser gjennomgang av renterapporter gjort av Dagens Næringsliv!

Avisa har gått gjennom 3.700 renterapporter siden 2015. Snittrenta stiger rundt 0,1 prosentpoeng for hvert 10. år. Personer over 40 år har 0,2 prosentpoeng høyere enn folk i 20-årene. De over 70 har 0,6 prosentpoeng høyere.

De yngre låntagerne sender imidlertid oftere inn rapporter: kun 69 mennesker over 70 år har sendt inn til DNs rentesjekk-portal de to siste årene.

-Bankene vet hvor smertegrensen går for de ulike segmentene. Unge er i større grad shoppere, sier høyskolelektor Dag Jørgen Hveem ved Handelshøyskolen BI.

Hvem tror mange eldre synes det er ubehagelig å prute.

-Du trenger ikke true med å skifte bank, men det er viktig å være aktiv. Ofte er det tilstrekkelig å antyde eller stille et spørsmål for å vise at man har fulgt med, sier han»

0,6% renteforskjell blir det fort penger av!

Det er tydeligvis viktig å følge med i timen – og ikke sitte med lua i hånden!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter