Aldersdiskriminering – Varsku fra Rygge!

Et av de områdene Seniorsaken følger med argusøyne er enhver form for aldersdiskriminering. Noe av dette er lett synlig, men en del er ikke alltid lett synlig. Når en kommune sender ut en viktig melding til sine innbyggere på mobil alene, så er det fortsatt folk som ikke har mobil og som derfor ikke får meldingen. De fleste av disse er eldre mennesker som på denne måte blir diskriminert. I Moss Avis er det den 28. desember tatt inn et leserinnlegg som dreier seg om akkurat dette. Vi gjengir nedenfor innlegget i sin helhet.

«DELER AV BEFOLKNINGEN VAR UVITENDE OM E-COLIFAREN I RYGGE!

Sigmund Skreiberg

Onsdag sendte Rygge kommune ut en melding til Halmstad og Rørskogen beboere på mobiltelefon om muligheten for at drikkevannet kunne være infisert av E-kolibakterier og anbefalte derfor at vann til å drikke eller matlaging, burde kokes. Informasjonen lå også på Moss Avis sin nettside.

Informasjonen kom imidlertid så sent inn til avisen at den ikke kom inn på papirutgaven neste dag. Fredag står informasjonen på trykk i avisen om at faren er over og vannet er friskmeldt. Takk for det, men en del av befolkningen har da sannsynligvis vært uvitende om smittefaren og spesielt den gruppen som skal være ekstra forsiktige.

Det finnes fortsatt personer i Norge som ikke har verken mobil eller er tilknyttet nett. Det er flott at man kan få melding på mobil når noe skjer, men hva med dem som av en eller annen grunn ikke har tatt i bruk mobil eller internett? Jeg kjenner ikke landet for øvrig, men som sekretær i en pensjonistforening har jeg rimelig god kunnskap om at noen av medlemmene verken har mobil eller er tilknyttet nett. I vår forening som består av noen hundre medlemmer, har 1 av 12 ikke denne mulighet.

Jeg kunne for eksempel tatt en ringerunde eller naboene kunne ha banket på dører til de som ikke hadde mobil, men det er vel ikke slik det skal være! Er dette nok et eksempel på at en del av den eldre garde er gått ut på dato. Hva vi får i pensjon må etterspørres. De som ikke har internettilgang er fratatt muligheten for å kontrollere sine pensjonsutbetalinger.

Venter vi noen år, går dette problemet over av seg selv, men det er et tankekors at flere holdes borte fra noe som må betraktes som nødvendig informasjon. For noe som er meget viktig har vi jo fortsatt meldingstjenesten «Viktig melding – Lytt på radio» hvor vi via et høyttaleranlegg bli bedt om å skru på radioen. Blir det da DAB eller FM mon tro eller?»

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…