151109-Penger

Arbeiderpartiet vil øke skattene med 15 milliarder

 

Det må være dristig av Arbeiderpartiet å gå til valg på å øke skattene med ikke mindre enn 15 milliarder! Det kreves gode overbevisningsevner for å få folk flest til å forstå at dette er riktig og nødvendig.

Seniorsaken Østfold er naturlig nok opptatt av hvordan dette slår ut for pensjonistene.

Av landets 842.000 pensjonister så er det 210.000 som får skatteøkning. I gjennomsnitt er skatteøkningen for disse 6.450,- kroner. Ikke småpenger vil vi si!

 

Vi gjengir i det følgende noen avsnitt fra en artikkel i VG av 29. juli:

«210.000 norske pensjonister rammes av Støres skatteplan

Norske pensjonister må punge ut nær 1,3 milliarder dersom AP-leder Jonas Gahr Støre (56) blir statsminister og iverksetter sin nye skatteplan!

 

I snitt må norske pensjonister betale 1500 kroner mer i skatt per person, viser tall som SSB og finansdepartementet har utarbeidet for VG.

Tallene viser også at Arbeiderpartiets nye skatteregime rammer pensjonister i alle inntektsgrupper, også blant dem som har under 150.000 kroner i årlig inntekt må flere betale økt skatt.

 

-Disse tallene avslører at Arbeiderpartiet bløffer når de hevder skattene deres bare rammer de med høy inntekt. 210.000 pensjonister i alle inntektsgrupper får altså økt skatt med Arbeiderpartiets skattepolitikk, sier finansminister Siv Jensen(Frp) til VG og legger til:

 

-Og husk på at dette er mennesker som har jobbet hardt gjennom et langt liv og bygget landet. De sitter igjen med en beskjeden pensjon, også har de kanskje betalt ned boliglånet sitt. Da er det ingen rettferdighet at Gahr Støre skal komme og kreve dem for masse ekstra skatt. I tillegg kommer 5. milliarder i økte avgifter, sier Jensen.

 

6.450 kroner i snitt

Av landets 842.000 pensjonister er det imidlertid bare 210.000 som ender opp med skatteøkning med AP’s skatteplan, ifølge SSB tallene.

De 210.000 som får økt skatt vil i snitt få 6.450 kroner i skatteskjerpelse, ifølge Finansdepartementets beregninger.

 

 

VG mener

Jonas Gahr Støre vil ikke kommentere de nye beregningene av AP’s ferske skatteløfte. Men da VG tidligere i forrige uke intervjuet Støre om hvordan skatteøkningene ville ramme pensjonister svarte han:

-Vil pensjonister som har en formue over 1,4 millioner komme ut i minus?

-Det vil jeg ikke spekulere på. Men dette handler om at vi må ha muskler til å kunne løse oppgavene våre bedre ved å styrke midlene til fellesskapet.

Denne regjeringen har svekket fellesskapets inntekter og økt underskuddet ved å pøse inn oljepenger. Vi går til valg på å øke skattenivået med 15 milliarder fordi vi vil løse oppgavene våre bedre enn i dag for folk, blant annet pensjonistene, og da må flere bidra.»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter