Best for eldre

 

Om man bedømmer den norske helse- og eldreomsorg etter alt som fremkommer i media, skulle man tro at det står riktig ille til. Men det er kanskje likevel ikke slik. Det er stort sett forhold som ikke fungerer, som alltid blir omtalt mens man ikke snakker så meget om det som er «på stell».

Helse- og omsorgsvesenet er en meget omfattende og komplisert virksomhet. Dette innebærer at det er en stor utfordring å kunne finne riktige løsninger for alt og ha kontroll på alt.

 

Det kan hende det oppleves at vi og de eldre klager meget. Vi vil ikke karakterisere dette som klager alene, men heller som en evig søken etter forbedringsmuligheter, få oppmerksomhet om disse og få initiert forbedringer.

Det er bare slik vi kan bli bedre! Og vi vil jo gjerne være best.

Vi gjengir til ettertanke en interessant artikkel i Sarpsborg Arbeiderblad den 2. juli:

«Norge topper lista i ny oversikt over lands eldrevennlighet, og spås derfor å være godt rustet for eldrebølgen.

I en ny rangering over 18 OECD-lands eldrevennlighet kommer Norge best ut. Av 100 mulige poeng får Norge 65. Amerikanske forskere har samlet statistikk om alt fra hvor god pensjon eldre har til hvor tilfredse de er.

Norge ligger ikke på topp i alle kategorier. Vi er mindre tilfreds med livet enn både japanere, spanjoler og nederlendere. Når det gjelder deltagelse både i og utenfor arbeidsmarkedet, havner vi på en fjerdeplass.

Norge har derimot desidert størst likhet i befolkningen. De fleste norske eldre har råd til å spise næringsrik mat hver dag. Vi har også en høyere andel eldre som har gått videregående skole eller har tatt høyere utdanning. Ifølge forskerne gjør dette at vi lettere kan tilpasse oss eldrebølgen. Det er nemlig lettere at det oppstår konflikt mellom generasjonene hvis det blir kamp om ressursene. (NTB)»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter