Betal-TV på sykehjemmene i Fredrikstad

 

Noen ganger opplever vi at myndighetene synes helt å ha mistet gangsyn og vurderingsevne.  Nærliggende er å minne om plastposeavgiften og flyseteavgiften. Avgifter som kun har hatt symboleffekt, som har skapt en masse irritasjon og for flyseteavgiften nedlegging av Rygge sivile lufthavn og tap av flere hundre arbeidsplasser.

Nå følger Fredrikstad kommune opp med et utrolig lite klokt vedtak. Beboerne på sykehjem skal betale en avgift på kr. 80,- pr. måned for å se TV på rommet. Vi trodde det knapt når vi fikk høre det, men det er dessverre visstnok sant!

 

Det er betimelig når noen sammenligner den avgiften beboerne på sykehjem nå må betale, med det faktum at gud og hvermann i Fredrikstad har gratis ferge året rundt. Her er det noe som ikke stemmer. Urimeligheten er åpenbar.

Det er mange som reagerer på kommunens vedtak om innføring av denne TV-avgiften. Vi gjengir nedenfor et innlegg i Fredrikstad Blad den 28. september. Det er vanskelig å ikke si seg enig i argumenter som fremføres.

«80 kroner for TV

Jeg blir helt kvalm når jeg leser at folk på sykehjem må betale kr. 80,- pr. måned for å se TV på rommet sitt. Ikke alle de demente har nytte av å se TV, men det er en god følelse av å ikke være alene på rommet. Hvorfor skal oppegående folk få gratis ferge og gratis internett i byen, mens de «voksne» må betale for TV. Jeg betaler gladelig mitt eget abonnement på telefonen for å sjekke Facebook og mail når jeg er på bytur, og kan også betale en pris på kr. 10,- pr. fergetur. Men at de som allerede betaler 85% av inntekten sin for å bo på sykehjem, synes jeg skal få se TV når de vil. Synes det har tatt helt av i kommunen for å skaffe stemmer til neste valg. Skjerp dere politikere, og se hva dere driver med! Ikke rart at det blir politikerforakt når dere kun vedtar ting for å «smiske», mener Mona Kristin Hansen.»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter