DU TRENGER IKKE SE SLIPPEN DIN! – Hvor arrogant går det an å være?

Vi har lest Astrid Meland kommentar i VG-nyheter av 2. juni. De argumentene hun bærer frem for at pensjonistene ikke behøver å få tilsendt NAV-oppgjørene på papir er for lettvinte – til de grader! Vi klipper noen avsnitt i innlegget i VG-nyheter og kommenterer disse.

«Den eldre generasjon er opptatt på Snapchat. De trenger ikke lønnsslipp på papir.                       

Ville du bruke dine egne penger på å sende ut lønnsslipper om du kunne spart millioner på å sende dem ut digitalt. Selvsagt ikke. Men det vil Pensjonistforbundet og hele opposisjonen»

 

«Det har vært bråk siden NAV begynte å sende ut lønnsslippen digitalt. For dem som ikke har PC, går det an å ringe inn til NAV’s kontaktsenter og få summen opplest«

Det er riktig at mange eldre er opptatt på Snapchat og Facebook. Men det gjelder på langt nær alle! Det skal være vel 270.000 mennesker i Norge som ikke har PC, og som derfor ikke er på nett. Disse ville vi naturligvis aldri sende noe digitalt til, fordi de ikke er i stand til å motta det vi måtte sende. Disse ikke-digitale menneskene blir anbefalt å ringe til NAV for å få de opplysningene de måtte trenge. De som tror at dette er et tilfredsstillende alternativ, ber vi å forsøke å ringe NAV. Det kan bli en minneverdig opplevelse.

Det å «skjære alle over en kam», vel vitende om at løsningen som tilbys diskriminerer og ekskluderer minst 270.000 mennesker – er hensynsløst og i overkant arrogant. Dette er avgjort ingen klok beslutning og gir ikke grunn til tillit til våre myndigheter.

«Men Pensjonistforbundet ledet av Jan Davidsen, har kastet seg over saken. Han har et rykte å ta vare på. Og dette er en profileringssak. Litt pinlig er det derfor at politikerne har funnet det opportunt å kaste seg på. Nå sist Krf som i forhandlingene om revidert budsjett vil avsette millionene som trenges»

Jan Davidsens engasjement på vegne av Pensjonistforbundet har utvilsom gitt ønsket oppmerksomhet, men ikke noe resultat de kan være bekjent av. Dette kan også oppleves som et spill for galleriet, så lenge Jan Davidsen av erfaring må vite at Pensjonistforbundet, uten å ha med seg de andre store pensjonistorganisasjonene, i en sak som dette ikke vil få gjennomslag hos myndighetene. Solospill fører ikke frem.

Når enkelte politiske partier nå går inn for å reversere tiltaket om papirløse NAV-oppgjør, kan det naturligvis henge sammen med at vi nærmer oss et nytt valg. Det kan også skyldes at de endelig har forstått og tar inn over seg hvor urimelig og diskriminerende dette tiltaket er!

Om det hadde vært vilje til det, hadde dette problemet kunne vært løst på en enkel måte.

De som ikke ville ha NAV-oppgjørene digitalt, skulle kunne bli tilbudt muligheten til å reservere seg og fortsatt få oppgjørene på papir.

Men nå er det vel gått så meget prestisje i det slik at de ansvarlige ikke tar til fornuften!

 

SENIORSAKEN ØSTFOLD

Finn Åsmund Johnsbråten

leder

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

SE ALLE NYHETER…