Eldre blir nesten aldri intervjuet!

En av Senior Norge sine viktigste oppgaver er å bekjempe enhver form for diskriminering av de eldre. Det er på langt nær alle som er klar over hvor omfattende slik diskriminering er. Det har til nå vært lite oppmerksomhet over hvor lavt media prioriterer de eldre. I en publikasjon av 18. desember viser NRK til det forhold at eldre over 67 år er praktisk usynlige i norske medier.

Vi gjengir i det følgende noen avsnitt fra NRK sin publikasjon:

«-Pressen bidrar til å konstruere vår oppfatning av samfunnet, og når det mangler en gruppe av mennesker i mediedekningen, tenker vi det er problematisk, sier førstelektor i journalistikk og medieforsker Hilde Kristin Dahlstrøm til NRK.»

For vår del vil vi tilføye at den gruppen vi her snakker om, utgjør ca. 20% av Norges befolkning. I en undersøkelse NRK viser til, var det blant 1871 anvendte kilder bare 1,7% som var eldre enn 67% år. Det skulle ikke være vanskelig å se misforholdet!

«-Det er problematisk for samfunnet, for vi mister de eldres perspektiv og oppfatning. Og det kan være et problem for denne gruppa fordi de kan oppleve å bli tilsidesatt og usynliggjort, og det kan føre til at de får en lavere følelse av tilhørighet i samfunnet, sier Dahlstrøm.»

Det synes åpenbart at pressen og andre media må gå en runde med seg selv. Det kan ikke være riktig at de eldre ikke blir spurt og heller ikke hørt. Det går ikke an å neglisjere 900.000 pensjonister, ca. 20% av den norske befolkning.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter