Eldrefest i Rygge

Rygge eldreråd og Kiwanis Club Rygge avholdt den årlige fest for eldre i kommunen. Vi gjengir i det følgende referat som stod i Moss Avis den 1. november:

«Lørdag 28 oktober avviklet Rygge og Kiwanis Club Rygge sin tradisjonelle fest for eldre i kommunen. Arena for festen var denne gang Rygge Ungdomsskole.

Det var første gang vi fikk feiret festen der og det var et stort fremskritt fra den tidligere arenaen. Rundt 150 mennesker ble ønsket velkommen av leder for Kiwanis, Knut Vanem. Han benyttet også anledningen til å takke støttespillerne som hadde gitt gevinster til utlodningen. Blant dem var Losen, Støtvig hotell, Dyre gård, gårdbrukere i Rygge, Idun, Tirsdagsklubbben og mange flere.

Første post på programmet var ordførerens orientering. Hun innledet med en munter historie om talen hun hadde skrevet og de viderverdighetene hun hadde hatt med å finne den igjen da den så ut til å ha forsvunnet. Den ble gjenfunnet i hennes eget jakkeerme. Vi tror nok uansett at hun hadde kommet godt fra det da det hun fortalte om var både interessant og relevant. Det var interessant å høre om Ungdomsskolens tilblivelse og spesielt om den personene som hadde gitt navnet sitt til gateadressen – Maren Lindseth, første kvinnelige kommunerepresentant i Rygge og lærer. Hun uttrykte også optimisme i forbindelse med nye Moss og veien fremover. Noen lekkasjer fra det kommende budsjettet ville hun imidlertid ikke bidra med.

Til slutt takket hun Eldrerådet og Rygge Kiwanis for innsatsen med å arrangere den årlige eldrefesten. Så kom Kari Svendsen på scenen og ga oss trivelig stund med sang og musikk. Hun fremførte en rekke av de sangene som vi hadde kjent fra tidligere tiders entertainere. Som alltid populært med besøk fra Banjo-Kari. Deretter forflyttet vi oss fra aulaen til kantinen hvor bordene var dekket med mat og kaffe. I år hadde vi utmerket støtte av elever fra Rygge Ungdomsskole under ledelse av Fredric Nygård samt fra dansegruppa «No Name». Ungdommene bidro med klargjøring av lokalene, servering og rydding. Hard og aktiv innsats med godt humør.

Snitter, kaffe og marsipankake ble servert til taffelmusikk av alltid populære Saastad og Wigum. Da gevinstene var trukket ble så gjestene ønsket vel hjem av lederen for Eldrerådet og lederen i Kiwanis Rygge.

Sverre Iversen

Sekretær KC Rygge!»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter