Ebba Rysst

Eldreomsorg koster – betal din skatt med glede!

Ebba Rysst, en kjent lokal kunstner, har skrevet en artikkel som er gjengitt i Moss Avis den 27. september. Hennes synspunkter er interessante og i høyeste grad relevante. Vi gjengir nedenfor, uten ytterligere kommentar, hennes artikkel i sin helhet:
«Om å være eldre og i behov av pleie

Ebba Rysst

Ekholt

 

Jeg er redd ingen av dagens politikere har satt seg inn i hvordan en syk person, uansett alder, føler det når han eller hun blir innlagt øyeblikkelig på et regionsykehus, kanskje langt unna hjemstedet. Mange har ingen pårørende til å ta seg av dem.

På sykehuset får de ikke være lenger enn nødvendig, da politikerne for noen år siden at de så snart som mulig måtte få opphold, korttids eller lengre opphold på et sykehjem i sin hjemkommune for rehabilitering og etterbehandling.

Sykehusene måtte ha flere ledige senger for å unngå de såkalte korridorpasientene! Hvordan tror politikerne det føles når man siste natten på sykehuset ikke aner om det er ledig plass til dem eller hvor de havner?

Vi som er eldre, gjerne i 70-, 80- eller 90-årene er blitt fritt vilt. Og her er det kun snakk om økonomi. Det ble en kostbar og kaotisk reform, som ennå ikke er på plass. For eget vedkommende var jeg heldig, etter en ganske urolig natt fikk jeg endelig vite neste dag kl 1400 at jeg hadde fått korttidsopphold på Ryggeheimen fra kl 1500. Det var som å komme fra et iskaldt landskap på regionsykehuset til et paradis! Tusen takk til hele personalet for den fine atmosfæren på sykehjemmet! På grunn av at jeg allerede hadde frikort kostet dette oppholdet meg ikke ett øre.

Det koster å ha en tilfredsstillende eldreomsorg, og vi kommer alle i den situasjon at vi trenger hjelp. Konklusjon: Betal din skatt med gleder!

Nå har Solbergregjeringen planlagt eldrereformen «Lev hele livet» med aktivitetstilbud til de eldre som er så heldige å ha fått plass på en institusjon. Kjære statssekretær Frode G. Hestenes, ikke glem dem som fortsatt gjennomgår store kvaler før de endelig blir sikret fast plass på en av våre statlige og kommunale institusjoner. Det er viktig å bevilge mere penger til den generelle eldreomsorgen enn til «Leve hele livet»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter