Etter Stortingsvalget

Folkets dom er klar. De som skal representere oss på Stortinget for de neste år er valgt. Det har vært et spennende valg. Selv om alle kortene ikke er lagt enda, får Erna fortsette som statsminister. Vi har fått en noe svekket høyreside, mens sentrum har gått noe frem.

Et parti som heller ikke denne gang blir representert på Stortinget, er pensjonistpartiet. Det er egentlig et paradoks i og med at deres hovedmålgruppe teller ikke mindre enn 900.000 pensjonister.

Partiet arbeider mot mange odds. Selv om de i sitt program gir uttrykk for at de arbeider for alle grupper i samfunnet, blir de lett oppfattet som et «en-saks parti». De fleste av de velgere som de vil trekke til seg, har en eller annen forankring i et annet politisk parti og hopper ikke lett over til et nytt. Dessuten er pensjonistene generelt lite engasjert i politisk virksomhet. De er praktisk talt ikke representert i styrende organer, nesten helt fraværende på Stortinget.

Partiet kan være vanskelig å plassere i det politiske landskap – er det rød/blått, rød/grønt eller hva?

Nå etter valget gjør partiene opp status. Noen kan feire fremganger, mens andre slikker sine sår. Vi har med interesse lest en artikkel i Moss Avis av den 20. september hvor pensjonistpartiet kommer med sine betraktninger etter valget.

Vi gjengir nedenfor artikkelen i sin helhet:

«Takk for stemmene!

Pensjonist

Ståle Hansen

Leder Østfold Pensjonistforening

 

Vi, Østfold pensjonistparti, vil rette en stor takk til de som ga oss sin stemme ved stortingsvalget 2017. Vi fikk en liten økning i forhold til stortingsvalget 2013.

For oss vil dette være en vitamininnsprøytning for videre arbeid frem mot kommune- og fylkestingsvalget i 2019.

Vi har et godt helhetlig program som spenner over alle grupper i samfunnet selv om vårt hovedengasjement er de eldre og alle andre trygdede. Men også for barn og ungdom under utdanning og etablering.

Pensjonistpartiet vil fortsette å kjempe for våre saker ufortrødent videre frem mot kommune- og fylkestingsvalget i 2019 og neste stortingsvalg i 2021 til tross for at vi har en stor utfordring med å bli nok synlig i media og debatter. Det er ikke det at vi ikke vil, men det er vel heller slik at de som styrer dette ikke vil.

Vi er veldig takknemlig for de som valgte å gi sin stemme til oss denne gangen og kan love at vi ikke skal glemme dere til tross for valget er over for denne gangen. Vi skal stå på der vi kan og kommer sterkere i valget om to år.

Du som går rundt med en liten «politiker» i magen og som vil være en del av et kommende vinnende team, må ta kontakt med undertegnede for å få i gang lokallag i din kommune eller å engasjere deg der vi allerede er etablert.

 

Takk igjen til alle dere som valgte å gi sin stemme til Pensjonistpartiet denne gangen»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter