Foreningsnytt – Fredrikstad – Holmen Pensjonistforening på tur

Vi ser i Fredrikstad Blad lørdag den 8. juli at Holmen Pensjonistforening har vært på tur. Vi gjengir referatet fra turen nedenfor:

«Drømmetur for Holmen pensjonistforening

 

Dagen 19/6 – 2107 opprant. Holmen Pensjonistforening hadde i god tid avgjort at vi i år skulle på busstur til Sørum, Bjørkelangen.

 

Vi var 27 spente pensjonister som møtte opp. En flunkende ny flott buss ventet på oss med sjåfør Øivind. Avgang fra Holmen kl. 0800. styreleder Susanne ønsket alle velkommen med ønske om en fin reise.

 

Underveis ga Øivind oss morsomme historier og orientering om stedene vi kjørte forbi.

Vel fremme på Hildes gårdsbutikk ble vi mottatt av vertinnen Hilde, hvor vi ble servert hjemmelaget «husmannskost», det smakte himmelsk. Lokalene var tidligere brukt som fjøs/låve. Butikken der besto av brukskunst og gaveartikler i overflod.

 

Overrasket ble vi også da en personlighet ved navn Svein Samuelsen inntok scenen og fortalte om sitt liv før og nå. En utrolig spennende livshistorie hadde han.

 

Da vi var vel forsynte tok Svein Samuelsen oss videre på bussturen. Vi fikk en innføring om Stokkebåten. Funnet var fra hele 170 år før vår tidsregning.

 

Sørum kirke var litt yngre, bare 1000 år. I vår tid så er bygda dessverre mest kjent for Orderud drapene.

Han kom også med mange historier og vitser på turen ned til sitt verksted Ting av tre.

 

Samuelsen hadde også innredet lokalene i et gammelt fjøs hvor han selv laget gavene med sine geniale og praktiske ideer. Turen hit ble avsluttet ved å handle med oss noen nyttige og morsomme gaver.

 

Så kjørte vi tilbake for ny servering av lokale delikatesser, samt rømmegrøt med alt tilbehør av spekemat. Samme gode opplevelse. Deretter vendte vi nesa hjemover.

 

Ankomst Holmen kl. 18 presis. Alle var enige om at dette hadde vært en DRØMMETUR.»

 

Refr. May Unni Aarum

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter