Foreningsnytt – Hølen og Såner

Vi gjengir møtereferat fra «Vi over 60 Hølen og Såner» 2. november. Møtereferatet stod i Moss Avis den 9. november.

«Vi startet eller litt forsinkelse på grunn av et lite samarbeidsvillig mikrofonanlegg. Men etter hvert fikk Gro Renstrøm fra Pensjonistforbundet Akershus herredømme over høyttalerne og kunne fortelle oss om hva vi kan vente oss av teknologiske hjelpemidler. Dette skal gi oss muligheten til å mestre hverdagen bedre slik at det blir mulig lenger å bo i egen bolig.

Dette kalles velferdsteknologi som kan gi mulighet til livsglede og verdighet som alternativ til opphold på institusjon.  Det enkleste er det som kalles risikorydding. Fjerning av løse tepper, bruk av antisklimatte i badekar, robotstøvsuger. Ispigger, selvlysende tape og refleks, hoftebeskytter osv.

Mer avanserte hjelpemidler er trygghetsalarm tilkoblet kommunale tjenestetilbud, GPS som- sensor som lokaliserer personer som går seg bort, automatisk måling av blodsukker for diabetes pasienter og hjelpemidler for hørsel og syn. Det finnes bevegelsessensorer og vanntåkealarm som varsler hvis du faller i dusjen og ikke kommer deg opp.

Viktig er det også å opprettholde et sosialt nettverk ved hjelp av Facebook, Messenger og Instagram. I tillegg viste Gro Renstrøm Moen en meget humoristisk film om hvordan velferdsteknologi kan virke i praksis.

Etter servering av kaffe og snitter presenterte osteopat Petter Bjerke fra Vestby tverrfaglig tilbud om behandling av helseplager i forbindelse med skjellet. Og nakkesmerter. Det var mange spørsmål og stor interesse for dette. Flere ville dra nytte av behandlingstilbudet.

Som vanlig hadde John historier på lager. Litt allsang ble det og Kjell orienterte om julebordet 7. desember. Prisen er kr. 310,- som betales til konto 1080 29 15379 innen 20. november. Husk å skrive ditt navn på innmeldingen.

Til slutt trekning og loddsalg som ga en inntekt på kr. 2.599,-

Sekretæren»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter