Foreningsnytt – Hvaler

Reiseglade pensjonister fra Kirkeøy Pensjonistforening har vært på tur til Oset på Gol. Vi gjengir nedenfor referat fra turen:

«20 pensjonister forlot Hvalerøyene onsdag 29/11 kl. 0800 med kurs mot Oset på Gol. En behagelig buss fra Charter tur og blid sjåfør. Stopp i Sokna på Rustad, smakte med kaffe og noe tilbehør.

To timer senere ankom vi Oset i praktfullt vintervær. Julenissemor tok oss vel imot, av allesteder kom hun fra Kråkerøy.

Vanligvis serverte hotellet grøt, men de feiret ti årsjubileum, femte generasjon, så vi gikk til en lunsj vi vil vinnes.

160 fornøyde gjestet hotellet. Det ble annonsert kanefart for de som ønsket det. Magisk tur i måneskinn og 14 kalde. Med røde kinn vendte vi tilbake for å ta en siesta.

Før middag ble vi ønsket velkommen av Gudrun Hesla, femte generasjon med noe i glasset.

Hotellet ble bygget i 1880. Norges største private samling av bondeantikviteter, rommene har preg av det vakre. Spisesalen var dekket og julepyntet. Vi ble servert til forrett: Aspargessuppe, hovedrett kokt torsk/potetmos, kålrabi og rødbet.

Ukjent rett, men velsmakende og sjokolademosse til dessert.

I store salen ventet Einar Solem og Margun Aasbrenn og klar for litt dans og gamle kjente mimrelåter. Torsdag startet med en god frokost. Ute viste gradene 14 kalde, men stoppet ikke oss.

Noen gikk tur, mens andre sparket til Oset Fjellkirke. Det er en miniatyrutgave av Stavkirken fra Bø, og den sto ferdig i 1980.

Senere ventet julemarked i kjelleren. Ligger nok en del julegaver derfra.

Lunsj kl 14:Rømmegrøt, spekemat og alt hva ganen begjærte. Kl. 16 høytidelig gang rundt juletreet. Einar spilte og Margunn fikk i gang velkjente julesanger. Det ble rett og slett rørende.

Det ble solgt lodder til Kreftforeningen. Hovedgevinsten, to dager på Oset, ble vunnet av Solbjørg fra vår forening. Stor stas.

Kl. 1830 nytt «etegilde». Samtlige må på «slankern». Takk til Hesla, nissemor, kokken og de søte serveringsjentene.

På ny ventet Einar klar til dans. Folket svingte seg eller bare slappet av.

Vi er pensjonister så kom oss i seng ved midnatt. Det knirket i hofter og knær med eller uten stokk, men vi vet å leve.

Den 1.desember. God frokost, folket var ferdigsnakket, og kl. 10 forlot fire busser Oset i strålende solskinn. Nye 28 mil lå foran oss.

Jeg sender en hilsen til de 23 andre som kom på bussen fra Apenesgt – Sarpsborg. God advent!

Borgild Eilertsen

Sekretær»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter