Frisk luft

Frisk luft spiller videre i Hobøl!

 

Det er ikke så enkelt å få til frivillig arbeid, men ekstra trist er det når det er en meget populær aktivitetsgruppe ved et bo- og behandlingssenter som legger inn årene. Heldigvis ser det ut til at det fortsatt kan bli underholdning med Frisk Luft.

Smaalenenes Avis hadde et interessant innlegg 1. november 2017 om «Hobøl bo- og behandlingssenter» og vi tillater oss å gjengi hele innlegget:

 

«Trist beskjed:

Ragnhild Buraas og Sven Erik Bjørklund i aktivitetsgruppa takket for seg, og fikk støttende applaus fra salen.

Sven Erik Bjørklund ble rørt til tårer mens han berømmet de andre i aktivitetsgruppa for innsatsen gjennom mange år.

Aksel Edgar-Lund

Aktivitetsgruppa ved Hobøl bo- og behandlingssenter på Knapstad legger inn årene. Den triste beskjeden ble meddelt en fullsatt sal i forkant av mandagens konsert med dansebandet Frisk Luft fra Enebakk.

– Vi har sagt opp avtalen med Frisk Luft, det er siste gang de er her i vår regi i kveld. Og vi kommer ikke lenger til å arrangere julemesser og påskemesser og slikt. Vi har tatt en felles beslutning om dette, av helsemessige årsaker, forklarte en beveget Bjørklund.

Han fikk støttende applaus fra salen, folk som åpenbart har satt stor pris på aktivitetsgruppas innsats for å skape trivsel og glede for eldre mennesker i Hobøl i over 20 år.

I tillegg til konserter og andre arrangementer har aktivitetsgruppa sørget for vafler, kaffe, loddsalg og blomster til beboere som har fødselsdag.

Vemodig

– Det er leit og trist, en vemodig kveld. Mange har satt pris på dette, når Frisk Luft spiller er det fullt hus hver eneste gang. Vi har pleid å arrangere et par tre konserter hver høst og vår. Men vi i aktivitetsgruppa begynner å dra på årene. Det er en del fysisk arbeid med å arrangere konserter, tunge løft med stoler og bord. Vi synes ikke vi kan være med å arrangere når vi ikke får gjort noe sjøl fysisk, sier Sven Erik Bjørklund til Smaalenenes Avis.

Aktivitetsgruppa består av Sven Erik og kona Solveig Bjørklund, Ragnhild Buraas og Mai-Britt Voldseth. Voldseth er kokke på Hobøl bo- og behandlingssenter, hun håper dansebandet Frisk Luft vil fortsette å komme selv om aktivitetsgruppa gir seg.

– Ledelsen ved behandlingssenteret vil gjerne videreføre aktivitetsgruppas arbeid, så jeg håper vi finner en løsning, sier Voldseth.

Vil gjerne fortsette

En av dem som setter stor pris på konsertene med Frisk Luft, er Gerd Skofteby. Hun er alltid på plass når bandet spiller.

– Jeg kjenner musikken godt, og jeg kjenner alle guttene i bandet. Jeg storkoser meg med musikken. Jeg håper virkelig de fortsetter å komme, sier Skofteby.

I kaffepausen samlet bandmedlemmene seg på kjøkkenet, der de tok en rask rådslagning. Bandleder Jan Brunstrøm kom med et gledens budskap til Smaalenenes Avis.

– Vi fortsetter på nyåret, alle i bandet er enig om det, sier Brunstrøm.»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter