HØYRE SNUR – VI FÅR BEHOLDE KONTANTENE!

HØYRE SNUR – VI FÅR BEHOLDE KONTANTENE!

Det kom som en sjokk for mange da statsminister Erna Solberg slo fast at den lovpålagte plikten til å ta imot kontanter skal fjernes innen 2020 for at Norge skal bli et kontantløst samfunn innen 2030. Dette må ha vært lite gjennomtenkt. Så har det da også reist seg en storm av protester.

Vi henter følgende fra ABC-nyheter 8. april.

Senterpartiet har foreslått at vi skal beholde kontanter som betalingsmiddel og at dette skal være et reelt alternativ for alle. Dette forslaget får politisk støtte. Formålet med forslaget er at den lovpålagte plikten til å ta i mot kontanter ikke skal fjernes.

Senterpartiets forslag om å opprettholde kontanter som tvungent betalingsmiddel, er basert på personvernet, samfunnsberedskapen og forbrukernes valgfrihet.

Høyres landsmøte har vedtatt å sikre retten til å betale med kontakter, mens Arbeiderpartiet «lever godt med å bruke kontanter som betalingsmiddel i Norge»

Dermed er det flertall på Stortinget, uavhengig av høstens valgresultat, for å sikre retten til å betale med kontanter. Også flere fylkeslag i Fremskrittspartiet har varslet kamp for å bevare mulighetene for å betale med kontanter, men det er vårens landsmøte som vedtar partiprogrammet.

Ingen skal behøve å bli sjokkerte når de digitale løsninger stopper opp. Det skjer og vi skje igjen. Da er kontanter godt å ha!

Det at vi får beholde kontanter som tvungent betalingsmiddel, er en gledelig melding. En honnør til Høyre for at de har forstått at partiet ved sine intensjoner om et kontantløst samfunn, var i utakt med folket. Og en honnør for at de hadde mot til å snu!

 

SENIORSAKEN ØSTFOLD

Finn Åsmund Johnsbråten

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

SE ALLE NYHETER…