Inge (83) blir pensjonist!

Inge (83) blir pensjonist!

Aldersgrenser har vært og er et debattema i Norge. Regjeringspartiene arbeider for at folk skal stå lenger i arbeid for å lette trykket på vårt velferdssystem. De har således vært for en oppmykning av bestemmelser om aldersgrenser. Det største opposisjonspartiet har vært for å beholde tidligere aldersgrenser.

Det har vært en oppmykning, men vi kan enda ha en vei å gå.

Det må være slik at de som er arbeidsføre og arbeidsvillige ikke skal kunne kastes ut av arbeidslivet. Det er noen som er slitne, trette og umotiverte. Disse må kunne gå av tidlig. Andre er friske, liker å arbeide, liker jobben sin og vil fortsette så lenge de kan!

Folk som driver sine egne virksomheter, lar seg ikke hindre. Det mest kjente bevis på dette er vel Olav Thon som etter å ha passet de 90 år fortsatt holder koken.

Inge Granli i Fredrikstad har kjørt lastebil i over 65 år. Han legger først nå inn årene!

Vi gjengir nedenfor et par avsnitt fra en artikkel i Fredrikstad Blad den 2. september:

 

Inge Granli har kjørt lastebil for Brødrene Dahl i Fredrikstad i over 40 å. I dag lastet 83-åringen av og parkerte lastebilen for siste gang etter en mannsalder på veien.

Det er langt fra alle 83-åringer som kan kalle seg like sprek som Inge Granli. Gjennom selskapet sitt, Granli transport har han vært hyret inn som sjåfør for Brødrene Dahl i over 40 år. Men mannen har vært yrkesaktiv som lastebilsjåfør lenger enn som så.

-Litt utenkelig

Men i dag parkerte og losset han av lastebilen for siste gang. I det minste for brødrene Dahl.

-Jeg blir 84 år i januar. Tiden går jo. Jeg må jo bare parkere nå. Hvordan det blir vet jeg ikke ennå, men vi får se hva som kommer, sier han beskjedent.

– Mange blir vel overrasket når en 83-åring kjører en stor og tung lastebil?

– Det er klart, men jeg har vært nødt til å fornye førerkortet hvert år. Jeg skal fremdeles ha førerkortet, for jeg må jo kunne kjøre bilene inn på verksted til for eksempel EU-kontroll, selv om jeg ikke skal kjøre varer lenger, bekrefter han.

-Jeg har vært heldig og har hatt god helse. Det er derfor jeg har hatt mulighet til dette her så det blir rart og uvant å bare skulle leve av pensjonen!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter