Innfrir sommeren 2017?

 

I fjor på denne tiden skrev jeg som «sommeren som aldri kom». Det var en tabbe – litt for tidlig, for akkurat da kom en nydelig august måned med sol, varme og lune fine kvelder!

Forløpet i år ligner. Det har vært lite sol og varme, meget vind, men lite regn. Sommerdagene har kommet i «klæddær». Det har vært noen få gode sommerdager innimellom. Nå håper vi på at vi igjen skal få en god august måned!

 

Det er noe spesielt å være pensjonist i sommertiden. Andre har sine tildelte ferieuker, mens vi har «ferie» hele tiden. Vi tar noen småturer i løpet av sommeren – til Foten, Guttomsverven, Børtevann, Skjærhalden m.m. Og så har vi hatt en fin tur til Käringöen. Vi kan anbefale Käringöen Hotell og Petersons Krog! på det varmeste og øya som er en perle!

Tre år etter at vi solgte vår siste båt, sitter enda båtabsistensen fast. Den dempes imidlertid når vi ser hvor over-overfylte havnene er, dominert av kjempestore seilbåter og cabincruisere Det blir spisse albuer av slikt. Heller ikke er vi fortrolig med det vi har opplevd ute på sjøen i sommer. Cabincruisere som brøyter seg vei i 20 -30 knop og illsinte vannscootere som raser av sted. Vannscooterne er ingen velsignelse. Det kommer til å bli mange ulykker.

Min kone og jeg er enige om at vi har vært heldige som har fått oppleve å ha båt i den tiden hvor det var ro og hygge på sjøen, hvor vi enda kunne finne en «ledig» bukt, hvor 6 knop var en vanlig hastighet og hvor folk var vennlige og hjalp hverandre.

Det var et dårlig soppår i fjor, men nok med bær. I år ser det ut til å ha vært for tørt for både bær og sopp, men vi kan jo håpe på traktkantarellen ut over høsten. Kanskje kan det bli noen multer også?

Vi har hatt et uhell med Tuxie, gordon setteren vår. Jeg skulle klippe vekk en hårdott under øret hennes og kom til å klippe en stor flenge i halsen hennes. En vemmelig opplevelse!

Proffene på Fredrikstad Dyrehospital ordnet det hele – gud skje lov!

Nå gleder vi oss til en tur til Urke, et flott sted i Hjørundfjorden på Vestlandet. Deretter blir det også i år sommerfinale i september i Pythagorion på Samos. – 30 grader i lufta og 27 i vannet – garantert!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter