Kjell Rakland

Kjell Rakland 86 år – trener på Family!

Det har etter hvert blitt mer og mer oppmerksomhet på å opprettholde fysiske aktiviteter etter hvert som årene siger på. Det er jo slik at ting som ikke brukes, forfaller. Og slik er det med kroppen og sinnet vårt også. Det er hevet over enhver tvil at regelmessig fysisk trening, ikke bare gir en bedre helse og et bedre liv, men trolig også et lengre liv.

Vi leser med interesse en artikkel i Fredrikstad Blad den 15. september om Kjell Rakland.

Han viser at man aldri er for gammel til å begynne å trene.

Han fant veien til FAMILY SPORTS CLUB på Hassingen i Fredrikstad som 82-åring. I dag er han 86 og trener fortsatt på Family – 3 dager i uken og 3 timer hver gang! Til ettertanke for noen og enhver! Det finnes alternativer til sofaen og TV’en!

Artikkelen i Fredrikstad Blad er både interessant og morsom. Vi gjengir derfor artikkelen i sin helhet.

«Jeg glemte å tenke på flyvingen da jeg skulle kjøre flytrappa bort til flyet. Dermed var det over og ut for den nye jobben på Kennedy Airport. Bra var det, for det endra livet mitt totalt. Det at jeg mista jobben, gjorde at jeg flytta fra Long Island til 91. gate i Brooklyn. Da kom jeg også nærmere sjømannskirken. En dag i mars gikk jeg innom, bare sånn rent spontant. Da traff jeg to jenter fra Fredrikstad som var au pair. Det slo en gnist mellom den ene og meg, og i juli var vi gift. Hva hun så i meg vet jeg ikke, men jeg så en stjerne i henne. Hun sa ja på en betingelse: At vi skulle flytte til Fredrikstad. Da hadde jeg bodd og jobba i USA i 19 år, i flere av årene var jeg til sjøs.

 

For 10 år siden kom den store sorgen, kona mi døde. Døtrene våre oppmuntra meg til å melde meg inn på et treningssenter, så da jeg var 82 begynte jeg å trene for aller første gang. Nå er jeg på FAMILY tre dager i uka, tre timer hver gang. Det forebygger balanseproblemene. Og så er jeg mye på Facebook. Nysgjerrig vet du! Nå skal jeg bort i Kirkeparken. Der jakter jeg på Pokemon Go, jeg er på nivå 36 nå. Og kona mi er med hele tiden. Jeg bærer ringen hennes i et kjede rundt halsen og i venstre øre sitter øredobben hun alltid brukte.»

KJELL RAKLAND , HASSINGEN, FØDT 1931

Aldri for sent å begynne å trene. Bli med du også!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter