Mobil ukultur!

Vi som er i en ikke-digital aldersgruppe opplever at tiden av og til løper fra oss. De som er noe yngre enn oss, har et annet forhold til digitale dingser og løsninger. Vi føler oss noe fremmede når vi opplever en ubegrenset bruk av mobiltelefoner i nesten alle sammenhenger. På restauranter, i kirken, under konserter og i forskjellige private sammenhenger er de yngre opptatt av hva de kan lese på sine mobiltelefoner. Hva gjør dette med sosiale relasjoner? Er man mer opptatt av mobiltelefonene enn hverandre?

Vi har valgt å betegne dette som «mobil ukultur», men har vært fristet å kalle det for «manglende folkeskikk». Det tror vi ville vært alt for provoserende, så vi avstår fra å bruke denne betegnelsen.

Vi har med interesse lest et innlegg i Fredrikstad Blad 25. september. Vi gjengir innlegget i sin helhet nedenfor:

Uskikk og respektløst!

«I Fredrikstad Blad på fredag forundres Monica Hjelle over mobilbruken under konserten til Kari Bremnes. Og lydteknikeren Morten Melsom sier det har blitt verre og verre. Det synes som denne vanvittige mobilbruken over alt har blitt nærmest en besettelse hos veldig mange. Dette er jo helt i tråd med det den engelske nevrologen baronesse Sudsan Greenfield skriver om i boken, «Mind Change» hvor avhengigheten (addiction) blir en adferd som grenser til spilleavhengighet, som er vond å vende. Og den tyske professoren Manfred Spitzer skriver om «Digital demens», hvordan digitale medier særlig mobiltelefoner, tar over hjerneaktiviteten. Digitale medier avlaster ikke, de skader oss. Og vi synes å bli dummere, ikke klokere. Det virker som godt voksne til og med under en konsert ikke klarer å la være. Manglende respekt for artisten er det i hvert fall, mener Roy Kristiansen!»

Dette til ettertanke!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter