Mobilslaver – Mobil ukultur 2

 

Den 20. november hadde vi inne en artikkel om mobilvanene til de yngre generasjoner. Vi ga uttrykk for bekymring for en ubegrenset mobilbruk og den effekt denne kan ha for sosiale relasjoner. Nå ser vi av en artikkel i Aftenposten av den 21. november at det finnes representanter for de yngre som deler vår bekymring. Les hva Sølvi Stueland (13) skriver:

 

«Mobilslaver, husker dere ikke hvor hyggelig vi hadde det før?

«Seriøst, er der på mobilen nå?» Jeg er en jente som har mange gode venninner jeg liker å være sammen med, men allikevel er det en ting som plager meg når jeg er sammen med dem, og det er mobilbruken.

Hvis vi har filmkveld en fredag hjemme hos meg, sitter alle venninnene mine alltid på mobilen. Prøver jeg å si noe morsomt om filmen, ser de ikke opp, og ler heller av noe på sin egen skjerm. Når vi går til skolen er de på mobilen, i hvert eneste friminutt er de på mobilen, på veien hjem er de på mobilen.

Vi prater nesten ikke sammen når vi er på besøk hos hverandre, alle sitter i hvert sitt hjørne med hver sin mobil, Hvis jeg ber dem om å legge bort sier de bare at «jeg skal legge den bort snart, må bare sjekke en snap først, ikke vær så sur a» Skal det være sånn at når jeg spør om vi kan legge bort, er det jeg som har gjort noe galt og lager dårlig stemning?

En dag jeg gikk hjem fra skolen sammen med venninnene mine, møtte vi noen av guttene fra klassen. De stirret sjokkert på «mobilslavene» som glante ned i mobilene sine og sa «seriøst, er dere på mobilen å? Dere er skikkelig usosiale assa!» Men de trakk bare likegyldig på skuldrene og gikk videre.

Jeg misunner guttene som faktisk snakker med hverandre, og som ikke trenger å få masse likes på Instagram og musica.ly for å føle seg bra nok! Husker dere ikke hvor hyggelig vi hadde det før? Da kunne vi leke boksen går og tulle og le. Den tiden hvor vi ikke brydde oss om hva andre syntes.

 

Sølvi Stueland (13)»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter