Nå rives Onsøyheimen!

Det tidligere sykehjemmet i Fredrikstad er fortsatt et hett samtaleevne i Fredrikstad. I disse dager jevnes både den eldste og den nyeste delen med jorden. Folk kan ikke forstå at Onsøyheimen, hvor den eldste delen ble rehabilitert for noen ganske få år tilbake, og den nyeste delen som er fra 1999, ikke skulle kunne brukes lenger.

Kommunen la i 1999 25 millioner av skattebetalernes penger i bygging av den nye delen av sykehjemmet. At dette byggverket etter 18 år ikke lenger skal kunne brukes, men rives, er komplett uforståelig for de fleste. Skulle man altså i vår tid, med all den kunnskap vi besitter, oppføre et bygg som ikke skal vare lenger enn 18 år?

Hva skal «best før» datoen være på det nye sykehjemmet som nå vil bli oppført? Vi bare spør.

Det er offentlige bygg i Fredrikstad som er mer enn 100 år gamle og som fortsatt er i full drift – Trara skole, Cicignon Skole, St. Croix skole! Hva kunne de den gang som vi ikke kan i dag?

Vi klipper inn et leserinnlegg fra Fredrikstad Blad den 5. oktober:

«Rivinga av Onsøyheimen går som planlagt, står det i FB 27.9. Nybygget fra 1999 står for tur. Berre rivinga er kostnadsberekna til kr. 3,8 millioner. Eg leste med interesse avisinnlegget fra dr.Nilsson om Onsøyheimen, som mange andre også har gjort. Han var min tidligare- og hyggjelege- fastlege i mange år. Og han var lege på Onsøyheimen, og visste kva han snakka om. Når kommunen bestemte å rive Onsøyheimen, var det nok for å få pasienter og pleiepersonale til den nye sjukehjemmet på Østsiden- ikkje fordi Onsøyheimen trengte å rivast. Ein hadde jo hatt god bruk for begge to, det viser situasjonen no. Så dette var nok eit dårleg vedtak gjort av kommunen sier Bjørg Robberstad (Berg) Jensen.»

Tilbake til spørsmålet ovenfor, hva skal «best før» datoen for det nye sykehjemmet være?

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter