Pensjonistene vinnere – Overraskelser i revidert nasjonalbudsjett!

Vi hadde skrevet en artikkel for vår nettside hvor vi forberedte våre lesere på at pensjonistene stod i fare for å bli overkjørt nok en gang. Så kommer imidlertid Siv Jensen med regjeringens reviderte nasjonalbudsjett. Her ble våre forventninger gjort til skamme.

Det reviderte nasjonalbudsjettet inneholdt, til gledelig overraskelse endringer til pensjonistenes fordel. Endelig er vi blitt hørt. Vi vet ikke helt om vi tror på det, men håper dette kan være et vendepunkt hvor det kontinuerlige presset mot pensjonistenes opparbeidede rettigheter reduseres.

Det finnes grupper i Stortinget som har forskjellig forhold til pensjonistenes rettigheter.

– En gruppe har fått for seg at pensjonistene egentlig «har det for bra» og at deres opparbeidede goder bør deles med de yngre. Dette er en oppfatning som er i ferd med å festes seg.

– Så har vi en gruppe som forholder seg passivt. Spørsmål som vedrører pensjonistene er ikke «vinnersaker». Dessuten har vi et pensjonistforlik som synes å være «hellig». Skal ikke røres.

Heldigvis er det noen som arbeider for å bekjempe diskriminerende særtiltak som er gjennomført overfor pensjonistene gjennom en rekke år. Det vil ikke være riktig å gi Fremskrittspartiet hele æren for de positive endringer som nå gjennomføres overfor pensjonistene, men de har vært og er den fremste pådriveren. Senest i fjor fikk de etter lang tids innsats, redusert avkortingen av grunnbeløpet for samboende og gifte pensjonister.

Vi er 900.000 pensjonister i Norge – 900.000 potensielle velgere. Førersetet er ledig for de partier som ser sine muligheter i disse stemmer!

Erlend Wiborg (Frp) har i en artikkel i Fredrikstad Blad den 12. mai hvor han redegjør for endringer som det reviderte statsbudsjettet inneholder. Vi gjengir nedenfor artikkelen i sin helhet:

«Mer til pensjonistene

Frp har alltid stått i fremste rekke når det kommer til å fronte pensjonistenes sak. I revidert nasjonalbudsjett som vi nå legger frem, vil vi gi pensjonistene en skattelette på 840 millioner kroner. Vi bruker disse pengene på å øke satsen i minstefradraget og det betyr at vanlige pensjonister vil få en skattelette på kr. 1.000 i året. Satsen i minstefradraget økes med to prosentpoeng til 31 prosent og det medfører at maksimalt minstefradrag økes med 6.200 kroner til kr. 81.200 kroner.

Frp tar pensjonistene på alvor. Det er derfor vi tidligere har kjempet gjennom å få redusert avkortningen av pensjonen for gifte og samboende pensjonister, som innebærer at et pensjonistpar nå får 8.000 kroner mer i året enn før.

Samtidig har vi også bidratt for å fremme de eldre og pensjonistenes sak. Det skal vi fortsette med.

Erlend Wiborg Stortingsrepresentant Frp»

 

SENIORSAKEN ØSTFOLD

Finn Åsmund Johnsbråten

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

SE ALLE NYHETER...