Refleksjoner etter styremøte

Dele- dele – dele

Vi har hatt som mål at majoriteten av våre medlemmer som er på nett, skal besøke hjemmesiden vår. Vi henvender oss direkte til nær 400 medlemmer med Epost og i tillegg til vel 50 kontakter. De siste ukene har vi hatt over 400 besøk – tilsvarende 90% av de vi henvender oss til.

Dette er egentlig formidabelt, vi er nær taket. Men hva er 400 besøk når vi arbeider i et fylke med 300.000 innbyggere» – en dråpe i havet!

Som novise på Facebook har jeg tidligere ikke fattet hvilke muligheter Facebook innebærer for å komme ut til et meget stort antall mennesker. Nøkkelordet er å dele.

Når vi legger ut stoff på vår hjemmeside, kan vi oppfordre våre medlemmer til å gjøre en innsats for sin egen forening ved å dele med sine Facebook-venner. Om vi tar vekk de ekstreme som har over 1000 venner, så har den vanlige Facebook-aktør 400 venner.

Dette vil si at hvis et eneste av våre medlemmer som er på Facebook, deler en av våre hjemmesideartikler med sine venner, så når vi frem til like mange som vi til nå har nådd ved våre Epostutsendelser!

For å begynne med oss selv. Arne har 80 venner, jeg har 116, til sammen 196. Beregnet ut fra at hver av disse har 400 venner, så har bare vi to 76.800 venner!!!!!!

Så den store utfordringen for oss blir å få majoriteten av de av våre medlemmer som er på Facebook til å stille opp for sin egen forening ved å dele stoff fra vår hjemmeside i samsvar med våre anmodninger.

Og hva skal vi så prioritere! Jeg ser for meg tre områder:

  1. Hjemmesiden

Sørge for at hjemmesiden blir besøk av et stort publikum, få Seniorsaken og vår virksomhet kjent blant mange

  1. Medlemsrekruttering

Rekruttere medlemmer til foreningen ved å få våre medlemmer på Facebook til å dele våre budskap med sine Facebook-venner

  1. Grasrotandelen

Få inn gasrotandeler ved å få medlemmer på Facebook til å dele rekrutteringsinnslag vi legger ut på vår hjemmeside med sine Facebook-venner.

La oss si at halvparten av våre medlemmer på nett også er på Facebook. Det er i så fall 200 medlemmer, hver med 400 venner. Det skulle bli 80.000 venner. Her er det et hav å øse av.

Vi får prøve oss frem og finne metoder som fungerer

 

Finn Åsmund Johnsbråten

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

SE ALLE NYHETER...