Ribbemarsj i Mysen – populært tiltak!

Det er vel slik for mange at ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, medisterpølser og lutefisk har blitt fortært med stort velbehag. Men alt har sin pris. Først så har lommeboken blitt lettet for noen kroner i matbutikken, så til sist har vi effekten av alle kaloriene. Vi liker det ikke, men kiloene renner på!

På treningsstudioene er det trangt om plassen etter nyttår. På Mysen starter man litt tidligere. Allerede 2. juledag gikk årets ribbemarsj av stabelen.

Ribbemarsjen ble arrangert for fjerde år på rad med særdeles god oppslutning også i år. I skrivende stund vites ikke om deltagerrekorden på 100 fra i fjor ble slått.

Dette er et populært trimtilbud for alle, gammel eller ung. Lett eller dårlig til bens. Ribbemarsjen passer for alle!

Vi gjengir fra forhåndsinformasjon som stod i Smaalenenes Avis den 19. desember:

«TRIMTURFOR ALLE ALDRE

Mysen:

Det begynte med at ernæringsfysiolog Rita Teigen ville ta et grep for å få folk i aktivitet i julen. For det er så mange unnskyldninger og måltider vi skal rekke. Men etter store og fete middager har vi godt av å røre litt på oss.

-Når går den!

-Andre juledag kl. 1200 fra Kloppa. Da har folk spist en lang god frokost og har fortsatt tid før middagen. Deltagerne kan velge en kort sløyfe på rundt en halv kilometer, de kan gå til lavoen eller til fossen. Kort sagt er det helt frivillig hvor langt de vil gå. Underveis er det også benker hvor de kan ta en pust i bakken. De som går til lavoen, får klementiner og gløgg.

-Kan personer i rullestol eller med rullator henge seg på?

-Selvsagt. Turen går på Helsestien som har liten stigning. Der kan små barn, folk med barnevogn, rullestol, krykker og rullatorer delta. Jeg kommer til å gå bakerst og sørge for at alle er med – i sitt tempo.

-Hva skjer ved lavoen?

-Det er bål utenfor og mulighet til å varme seg inne i lavoen. Der kan de prate sammen, gi hverandre en klem og ønske hverandre fortsatt god jul. Det er også mange som ikke har noen å være sammen med i julen. På helsestien langs Mysenelva har de muligheter til å treffe andre. Dette er et trimtilbud som passer for alle.

-Hvor lenge varer turen?

-Alt etter hvor langt folk velger å gå. En halv time til tre kvarter. De som velger kortere sløyfe, bruker selvsagt mindre tid.

-Deltar mange hvert år?

-Det første året kom rundt 50. I fjor mistet vi tellingen ved 100. Folk kommer fra hele Indre Østfold.»

SENIOR NORGE Østfold er opptatt av at folk flest og seniorer spesielt, får den bevegelse kroppen trenger. Derfor synes vi det er flott at det arrangeres tiltak som alle kan delta i – godt for sinn og skinn, og så er det også en sosialt gevinst!

Lykke til med neste års arrangement!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter