Seniorleiligheter i Fredrikstad

Prosjekt under utvikling på Veum

SENIORSAKEN har definert seniorleiligheter som et av sine interesseområder. Seniorleiligheter er leiligheter i et bofellesskap tilpasset eldre, med fellesarealer, trimrom, kantine etc. og servicefunksjoner som f. eks.            helsetjenester, frisør, fotpleie etc. SENIORSAKEN ØSTFOLD følger et slikt prosjekt på Hafslundsøy i Sarpsborg – «Øya Seniortun».

Det er derfor med interesse vi ser i Fredrikstad Blad sin nettside den 5. januar et innlegg om seniorleiligheter i det tidligere hovedbygget på Veum. Vi sakser noen avsnitt fra innlegget:

«30 leiligheter, med felles treningsrom og selskapslokale. Det er noe av det eierne av sykehuset på Veum drømmer om i det gule hovedbygget.

Før jul sendte Veum Park en søknad til Fredrikstad kommune om rammetillatelse for å få bygd om det gamle hovedbygget på Veum sykehus.

Vi ser for oss rundt 30 leiligheter for seniorer her. Det er også muligheter for å ha fellesarealer i kjelleren, som treningsrom, selskapslokale, en møteplass og bibliotek sier prosjektleder Øystein Østermann.

Kan stå klart neste år!

Søknaden er ikke ferdigbehandlet, Østermann antar at det vil ta noen måneder.

-Kommunen har signalisert at det er mulig å få dispensasjon fra dagens reguleringsplan. Hvis vi får det, er dette et konkret prosjekt som vi kan ha klart i løpet av neste år, fremholder han.

Nærsenter med butikk og apotek

Veum Park vil naturlig nok også fylle bygninger og utearealer med aktivitet. I tillegg til seniorleiligheter har eierne planer om vanlige leiligheter, rekkehus og eneboliger.

– Vi ønsker også å få til et nærsenter med næring som dagligvarebutikk, frisør, lege og fysioterapi. Vi jobber med noen helseaktører som kan være aktuelle, men det er ikke lett å få til, konstaterer Øystein Østermann.»

Dette ser ut til å kunne bli et spennende prosjekt, Men vi vil tro det er en del utfordringer underveis. Vi vil følge med å se hva som skjer.

 

SENIORSAKEN ØSTFOLD

Finn Åsmund Johnsbråten

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…