Seniorsaken Østfold – en måned på Family!

Det er allerede en måned siden loddet ble kastet Jeg meldte meg inn i Family Sports Club i Fredrikstad. Nær 80 år og begynne på treningssenter? Hvordan har det egentlig gått?

Mitt utgangspunkt var noen kilo som la seg på etter hvert som årene gikk. Så synes jeg det har gått litt for tungt i bakkene! For dårlig form!

Nær 20 år siden forrige treningsøkt! Hva er poenget med å begynne å trene på nytt for en som snart fyller 80?  For gammel? Er det forsvarlig? Hva har man igjen for det?

Kroppen er avhengig av bevegelse hele livet, ellers brytes den ned. Det er aldri for sent å begynne å trene. Det er grundig fastslått at eldre har like stort utbytte av å trene som de yngre.  Behovet for fysisk trening øker med årene. Da er det et paradoks at de fleste trapper ned treningen etter hvert som årene går.

Styrke er viktig!  Musklene støtter og holder skjelettet på plass!

Det er slik at styrken reduseres etter hvert som tiden går. Allerede fra 30 års alder kan reduksjonen være 1% pr. år. Den kan øke for hvert år som går. Som 80 åring har man kanskje ikke mer enn 50% igjen av det man hadde som 30-åring. Mye av det som er tapt, kan vinnes tilbake på relativt kort tid. De eldre henter seg inn praktisk talt like fort som de yngre!

-Gjennom systematisk trening kan man bremse aldringsprosessen, få en bedre tilværelse og kanskje til og med noen flere gode år! To dager i uka rekker for de fleste!

Trening en dag i uken er bedre enn ingen ting, to dager er bra nok, tre dager er bedre!

Har man først tatt beslutningen om å begynne å trene så må det bli en prioritert del av tilværelsen. Regelmessighet og kontinuitet er avgjørende. Start med å rydde plass i kalenderen for faste treningsdager!

Det er lett å komme i gang på treningsstudio. På Family Sports Club starter du med en prøvetime. Du får et program og profesjonell veiledning om hvordan du utfører øvelsene i de forskjellige apparatene. Programmet vil gjerne ha et element av kondisjon – styrke hjerte og lungefunksjon – og et sett med apparater som innebærer at de viktigste muskelgrupper blir styrket. Det kan ta om lag en time å gjennomføre programmet.

Treningsprogrammet er enkelt og tilpasses ditt eget nivå. Intensitet og belastning kan økes i et tempo som passer deg selv. I den første treningsperioden vil de eldre oppleve like stor progresjon som de yngre. Det går relativ raskt til å begynne med og så flater det ut!

For de som har vektreduksjon som hovedmål, finnes det et eget minus+ program.

På Family Sports Club får seniorene spesiell oppmerksomhet ved at det er egne seniorgrupper for damer og herrer og profesjonelle trenere. Du kan trene individuelt eller om du vil i gruppe.

Du vil treffe mange hyggelige mennesker i alle aldere på Family Sports Club. Det er et meget hyggelig og godt miljø. Det er lett å være sosial når man trener på treningsstudio.

-Hva sitter så jeg igjen med etter en måneds trening på Family?

Det første er at jeg har funnet meg godt til rette i miljøet Det er fort å bli kjent med nye mennesker. Pusten er blitt bedre og kroppen styrkes hurtig. Spensten er på vei tilbake. Jeg går lettere og den siste bakken opp til der jeg bor, er blitt merkbart slakere og kortere!

-Det er bare å fortsette! Og så ønsker jeg riktig mange seniorer etter! Det er aldri for sent!

Les gjerne også vårt innlegg «Opp av sofaen» som stod i SENIORAVISA 20. november!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter