Sommeren som var

Om vi ser på kalenderen, lørdag 2.september, så må vi medgi at sommeren 2017 er over. Som i fjor har vi også i år vært velsignet med en august måned med flere gode sommerdager. For øvrig har sommeren vært preget av kjølig vær og mye vind. Godværsdagene har liksom kommet i «klæddær» – en fin dag i ny og ne!

På våre kanter har det vært relativt lite regn, og det har vært tørt i skog og mark. For tørt for blåbær og bringebær. Det ble ikke noen stor bærsesong i år. Heller ikke har det så langt ikke vært noe stort soppår. Kantarellen har sviktet oss, men det skal være en del steder hvor det er godt med steinsopp. Vi satser på at traktkantarellen kommer ut over høsten.

Noen sommerminner!

Vi hadde vært på Käringöen nede på svenskekysten tidligere på 80-tallet. Lenge siden, så vi var spente på gjensynet med øya. Det var ikke så meget som var forandret, ut over det at havnen var bygget ut siden sist. Den gamle, fine bebyggelsen lå der som før, med velholdte hus, trykket ned i landskapet.

Käringöen er fortsatt en opplevelse!

Dette var øya hvor stedets prest styrte og bestemte det meste i en rekke år. Det sies at han bestemte hvem på øya som skulle gifte seg med hvem. På øya er det lite jord. De som var en tur på andre øyer eller fastlandet, hadde stående instruks om å ha med seg en bøtte jord hjem. Det trengtes for å få dyp nok jord på Kirkegården.

Det begynner å bli noen år siden den siste båten ble solgt og skipperen gikk i land. Båtabstinensen har til tider vært plagsom, men er i ferd med å lindres nå vi opplever hvor overfylte havnene er, hvor store båtene har blitt og hvor tett trafikken på sjøen er. En båttur i Hvaler-skjærgården ga oss en opplevelse av 40 fots cabincruisere som kappkjørte med en sverm av fresende vannscootere. Ikke meget naturopplevelse med det.

Vi er glade for de 35 årene vi fikk på sjøen. Tror vi fikk med oss de beste årene.

Sommerens høydepunkt var en tur til Urke, en liten isolert bygd i Hjørundfjorden på Vestlandet. Dette har vi beskrevet i et tidligere innlegg. Turen dit og oppholdet der var en sterk opplevelse av norsk natur og norsk kultur. Det er ved slike høve vi føler oss stolte over det flotte landet vårt!

Vi har aldri fått oss til å stole på at vi vil få det helt gode sommerværet her hjemme. Derfor garderer vi oss hvert år med en tur til Hellas – garantert sol, 30 grader i lufta og minimum 25 i vannet. Vi har vært på omtrent 25 forskjellige øyer opp gjennom årene, men har endt opp på Pyhtagorion på Samos. Her bor vi nå hvert år i et lite leilighetshotell i en stille blindgate nede i byen.

 

Nå venter 14 dager med sol og varme. Dimitris som driver restauranten Remataki vil ta godt imot oss. Han har en evne til å få enhver kunde til å oppleve seg selv som restaurantens viktigste kunde. Ikke noe rart at restauranten er en av Pythagorions aller mest populære.

  1. september følger vi Stortingsvalget på nettbrett fra Samos!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter