Trøgstad kommune satser 96 millioner

– Nå er byggingen av omsorgsboliger og dagsenter i gang

SENIORSAKEN ØSTFOLD gleder seg sammen med alle eldre i Trøgstad kommune. Endelig, etter 10 års planlegging blir planene om omsorgsboliger og dagsenter realisert. Vi gjengir i det følgende et innlegg fra Smaalenenes avis fra den 19. april

«Feiret byggestart

96 millioner kroner graves det nå for på Skolejordet. De kommende brukerne la ned grunnsteinen for det nye dagsenteret og leilighetene.

 

Lise-Kari Holøs, lise-kari.holos@smaalenene.no, 915 46 456

Trøgstad: – Dette har vi ventet svært lenge på, sa Jan Trygve Pedersen, da han som én av flere brukere la ned den symbolske grunnsteinen til 24 nye omsorgsboliger pluss en arbeidsplass for mange som jobber i kommunen.

 

La ned grunnstein.

Byggearbeidene på tomta på Skolejordet har allerede startet. Men onsdag ettermiddag var det offisiell markering av starten på prosjektet. Noen av de kommende brukerne la ned grunnsteinen inne på selve tomta. En av dem var Jan Trygve Pedersen. Han har ventet lenge på at byggearbeidene skal starte.

– Jeg og mange av mine venner på psykisk helse og rusteam har det trangt. Vi ser frem til å få store og moderne lokaler, kommenterte han.

Samlet er verdien på de 24 omsorgsboligene, det nye dagsenteret pluss en base for de ansatte er anslått til å koste 96 millioner kroner.

De 24 boligene er for mennesker med heldøgns omsorgsbehov.

 

Byggeaktivitet i et år

– Det er fint å være sammen med dere i dag for å legge ned grunnsteinen i det som skal bli 24 nye hjem og en møteplass i hverdagen for dem som jobber med omsorgstjenestene våre, sa ordfører Ole André Myhrvold

– Gjennom dette bygget skal 24 trøgstinger får sine hjem og sine omsorgstjenester levert. Her kan man trekke seg tilbake i sin egen stue og samtidig få trygghet og tjenester, kommenterte ordføreren.

Flagg vaiet ved tomta. Og det ble nærmest en 17. mai-stemning da hovedverneombud Per Arvesen ledet brukerne inn på selve byggetomta for å nedlegge grunnsteinen. Deretter var det kake og kaffe.

Om et år skal entreprenør Veidekke være ferdig med jobben. Men veien frem har vært lang og kronglete.

– Vi har vel snakket om dette

prosjektet i ti år, kommenterte ordføreren.»

SENIORSAKEN ØSTFOLD ønsker Trøgstad kommune og alle kommunens innbyggere til lykke med denne store satsingen og at det blir en problemfri byggeperiode.

 

SENIORSAKEN ØSTFOLD

Jan Arne Falla

Lokalkontakt i Indre Østfold

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

SE ALLE NYHETER...